Tommy Hilfiger jedan je od najpopularnijih američkih dizajnera, a priznanje za izvanredno dostignuće u svetu mode nedavno mu je udelilo i Britansko modno veće.

"Zaista sam počašćen dobitkom ovog priznanja. Puno mi znači to što sam se pridružio dugačkoj listi neverovatnih modnih ikona koje su ga takođe dobile i što me prepoznala ovako važna organizacija u industriji", rekao je Hilfiger, pa objasnio svoju misiju u modi.

Tommy Hilfiger otkrio je 5 modnih komada koje svaka žena treba da ima u ormaru.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Izvanredno dostignuće za mene znači upotrebiti modu za pozitivne promene. To je moja misija od samog početka i želim da me tako pamte, kao nekoga ko je brinuo o drugima i pokušao poboljšati svet. Moda je ultimativno sredstvo kreativnog samo-izražavanja i način da pokažete svetu ko ste vi zapravo", i dodao šta za njega moda predstavlja.

"Moda nema veze s nekim trendom ili odevnim komadom, nego s identitetom. Želim da se svi osećaju samopouzdano u tome što nose i zato volim dizajn koji će pomoći ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način", rekao je Hilfiger za Vogue.

U istom intervjuu otkrio je i koji su to modni komadi koje bi svaka žena morala imati u svom ormaru.

"Verujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od kancelarije do restorana. Nakon više od 40 godina u modnoj industriji, shvatio sam da klasičan stil odevanja ima izdržljiv kvalitet koji novi trendovi nikad ne mogu nadmašiti", objasnio je dizajner i naveo pet must have komada za svaki ženski ormar.

1. Klasična bela košulja

Bela košulja je pravi modni klasik u ormanu svake žene.
Instagram 

2. Dobro krojene farmerke

S dobrim farmerkama nikad ne možete pogrešiti.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

3. Blejzer

Blejzer je oduvek nepogrešiv izbor za kreiranje klasične kombinacije.
Xposurephotos.com / Backgrid UK / Profimedia 

4. Klasičan kaput

Klasičan kaput uvek je must have komad u ormanu.
Instagram 

5. Modni dodatak poput sata ili komada nakita

Modni dodaci poput sata ili nakita ulepšaće svaku kombinaciju.
Shutterstock