Malo je gradova na svetu koji su toliko poznati po trendi izdanjima svojih fashion dama, a jedan od njih je zasigurno Pariz.

Parižanke su na glasu kao najstilizvanije Evropljanke čiji je prepoznatljivi pristup modi posebno šarmantan i mladenački razigran.

Kada je u pitanju njihova zimska garderoba, Francuskinje kupuju bezvremenske komade i uvek traže neutralne boje kao što su crna, bordo, tamnoplava, siva ili bež. Izbegavaju nošenje printova tokom zimske sezone, osim klasičnih dezena kao što je tartan, a tako uvek biraju visokokvalitetne i tople tkanine kao što su pamuk, merino, vuna ili kašmir.

Francuskinje kupuju bezvremenske komade i uvek biraju neutralne boje.
Shutterstock 

Ako ste i vi zaljubljeni u modni stil s pariških ulica, zavirili smo u profile najpoznatijih francuskih influenserki koje su zaljubljenice u modu i večita inspiracija.

Ukoliko tragate za nadahnućem verujemo da će vas modno osvešćene Parižanke itekako oduševiti svojim uvek genijalnim stilskim rešenjima.

Evo kojih pet komada ove sezone obožavaju Parižanke:

Mokasinke

Mokasinke ove godine doživljavaju svoj veliki come back iako su već dugo na modnoj sceni. Francuskinje najradije biraju klasičnije modele koji nisu glomazni već elegantnijeg dizajna poput Chanelovih mokasina. Najbolje izgledaju u kombinaciji sa savršeno krojenim pantalonama i klasičnim sakoom.

Francuskinje najradije biraju modele mokasina elegantnijeg dizajna.
Instagram 

Udobni i meki kaputi

Neodoljivi teddy kaputi neizbežni su u garderobi šik Parižanki kao i varijante od veštačkog krzna. Toplo, udobno i trendi. Ako vam se sviđa pariški šik birajte bež ili kamel boju.

Ako vam se sviđa pariški šik birajte tddy kaput u bež ili kamel boji.
Instagram 

Jakne s kaišem

Elegantne jakne i sakoi za šik Francuskinje uvek su must have, a ove zime biraju varijante s kaišem koje dodatno naglašavaju struk. Najčešće se odlučuju za neutralne nijanse bež i crnu jer ih apsolutno možete nositi uz sve što imate u ormaru.

Francuskinje ove zime biraju jakne s kaišem koje dodatno naglašavaju struk.
Instagram 

Shacket

Popularni shacketi (spoj jakne i košulje) na prvi pogled nisu nešto što bismo tradicionalno povezivali s francuskom modom, ali ovaj trendi komad je veliki hit među Parižankama ove zime koje ih najčešće nose u bež tonovima ili u šik tartan dezenu.

Shacket je trendi komad koji je veliki hit među Parižankama ove zime.
Instagram 

Pletivo

Komadi od toplog pletiva nešto su bez čega Francuskinje ne mogu, a posebno vole oversized džempere, rolke, ženstvene kardigane… Francuska ikona stila na fotografiji ispod, zimi ne izlazi iz udobnih bež dolčevita koje nosi s kaišem u brojnim prilikama.

Komadi od toplog pletiva nešto su bez čega Francuskinje ne mogu.
Instagram /