Ako vam se dogodi da u svom ormaru imate toliko trendi odeće koju ne nosite, jer nemate osnovne komade, vreme je da počnete da ulažete u klasičnije modele. Ipak, uzrok zašto vam ni ti trendi komadi ne stoje baš najbolje kriju se u greškama koje još uvek iz nekog razloga čuvate u ormanu.

Modni stilisti su se složili koji su to pogrešni komade kojih treba da se otarasite.

Stara odeća: Postoje pojedini komadi koje nosite od srednje škole, ali teško je da u potpunosti odgovaraju i danas. Niko više ne nosi tako široke pantalone i majice dužine do pupka nisu u redu (ne govorimo o topu, nego bazičnim majicama koje se nose svaki dan).
Nosite pogrešnu veličinu: Možda mislite da se to nekad ne vidi, ali svi vide. Ako su farmerke premale, loše će vam stajati na zglobovima, oko zadnjice. To niko ne želi.

Zaboravljate dodatke: Ženska silueta uz pomoć modnih dodataka može postati sličnija peščanom satu. Tanji ili deblji pojasevi izgledaju dobro na kaputima ,širokim tunikama, košuljama... Mršavice mogu dozvoliti sebi kapute ili haljine ravnog oblika.

stilizovana devojka
Freepik 

Pogrešna silueta: Ovo je obično pravilo balansa. Ako nosite uske pantalone ili džins, top bi bolje izgledao da je opuštenog kroja. Ako nosite usku bluzu ili bodi, mini suknje koje se šire u A su idealan izbor.

Prava boja: Osim što je bitno poznavati boju tena, saznajte i podton, kako bi lakše odredili nijansu koja vam pristaje. Izbor pogrešne boje odeće može vam učiniti manje atraktivnom, a i starijom.

Veliki print: U najgoroj varijanti dolaze na sportskim helankama, i ne, ne izgledaju lepo. Pogotovo kada se umesto u teretanu nose u šetnju prirodom ili na posao. To je komad odeće koji treba ostati rezervisan za devojčice.

Pogrešan grudnjak: Ako želite da nosite brushalter koji namešta grudi previsoko, izgledaćete kao da se baš jako trudite da izgledate mlađe i onda je efekt naravno, suprotan. Brushalter koji previše visi će loše izgledati na bilo kakvoj vrsti odeće, dakle, loš izbor.