Najiščekivaniji modni događaj sezone se posle pauze od malo više od godinu dana vratio na velika vrata.

Novine i portali preplavljeni su kreacijama koje su defilovale stepeništem ispred Metropolitan muzeja. A sve njih okupila je čuvena urednica Ana Vintur sa jednim zadatkom – da pruže podršku modnoj industriji i muzeju koji slavi istu.

Svi dizajneri sveta udružili su se sa poznatim ličnostima koji najbolje predstavljaju njihov brend i pokušali su da odgovore na zadatak pod imenom “In America: A Lexicon of Fashion”, a mi vam izdvajamo top 10 onih koji su to donekle uspeli.

10. Marija Šarapova i Gabriela Hearst

Najlepša teniserka sveta, Ruskinja Marija Šarapova prošetala se u jednostavnoj kreaciji u boji senfa koju potpisuje urugvajska dizajnerka Gabriela Hearst. Kroj ove haljine savršeno je odgovarao visini koju lepa ruskinja poseduje a plisirani rukavi dodatno ističu sofisticiranost kako samog brenda kakav je Gabrielin tako i eleganciju Šarapove.

marija sarapova
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

9. Megan Thee Stallion i Coach

Hitmejkerka i jedna od najpoznatijih žena u repu današnjice, teksašanka Megan jedna je od onih čije je prisustvo na sinoćnjem crvenom tepihu izazvalo ovacije. Brend Coach koji važi za “pravi američki brend” obukao je ovu rep zvezdu u puder roze haljinu sa tilom i štrasom, a mi možemo da joj udelimo samo komplimente.

megan di stelion
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

8. Tejlor Hil i Versace

“Gole” haljine su zasigurno trend koji je obeležio kako VMA tako i Met Galu. Supermodel Tejlor Hil, sinoć se odlučila za smelu kreaciju koju potpisuje Donatela Versace i izazvala čitavu lavinu komentara servirajući nam svoje savršeno izvajano telo.

tejlor hil
Nancy Kaszerman/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

7. Sijera i Petar Dundas

Na prvi pogled ne deluje kao kreacija koja bi trebalo da se nađe na bilo kojoj listi dobro obučenih, ali Sijera je pogodila temu pravo u centar. Nosivši šljokičavu haljinu koja je bila inspirisana dresom američkog fudbala i to u broju koji nosi njen suprug Rasel Vilson, Sijera je u kreaciji Petra Dundasa osvojila ovacije jer ništa ne kaže Amerika do najvoljenijeg sporta ove države.

sijera
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

6. Kejt Hadson i Michael Kors

Uz njene filmove smo odrastali, smejali se i plakali, a uz sinoćnje izdanje ostali smo oduševljeni. Ako neki kreator zna da prikaže kako jedna amerikanka treba da izgleda to je zasigurno Michael Kors. Pink top i suknja sa perjanim ogrtačem u american babe nijansi ovoj četrdesetdvogodišnjoj glumici stajali su savršeno a njena harizma dodatno je doprinela celokupnom utisku koji je Hadsonova ostavila.

kejt hadson
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

5. Lupita Njongo i Versace

Ako realno sagledamo sliku, prva asocijacija na modu u Sjedinjenim državama svima bi bila džins. Ali kako implementirati to na crveni tepih? Izgleda da Donatela zna kako sudeći po haljini koju je ponela mlada glumica Lupita Njongo.

lupita njongo
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

4. Grajms i Iris Van Herpen

Kada ugledate sadašnju suprugu Elona Maska na prvi pogled vam padne na pamet da izgleda kao lik iz neke futurističke igrice, zar ne? Pa delimično ste u pravu.

Grajms se za kreaciju holandske dizajnerke Iris Van Herpen odlučila zato što je ona najbolje dočarala jedno od najpoznatijih SF izdanja američke književnosti “Dina” (čije filmsko ostvarenje ne možemo da dočekamo). Da bi sve to začinila, ova ekstravagantna pevačica odlučila se da ponese i jedan mač sugerišući da je spremna da osvoji kako svet, tako i svemir.

grajms
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

3. Bili Ajliš i Oscar De La Renta

U čast Merlin Monro, najpoznatije amerikanke na svetu, Bili je sinoć prodefilovala u puder roze haljini sa šlepom od nekoliko metara. Frizura, šminka i Oscar De La Renta haljina bili su pun pogodak posebno otkako je mlada pevačica odlučila da prigrli svoju ženstvenost i prikaže svoju lepotu u punom sjaju.

bili ajlis
JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia 

2. Kendal Džener i Givenchy

Kreativni direktor ove francuske modne kuće, Metju Vilijams za jednu od devojaka iz klana Kardašijan-Džener odlučio je da redizajnira kultnu “golu” haljinu. Srbrni providni materijal koji jedva pokriva telo prelepe manekenke bio je inspirisan haljinom kakvu je nosila Odri Hepbern u filmu “Moja lepa gospođice”.

kendal dzener
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

1. Maluma i Versace

Muška moda na crvenom tepihu decenijama unazad je rezervisana za običan smoking i belu košulju, međutim svake godine se pojavi par pojedinaca koju pokušaju da izađu iz zone komfora i prikažu nam nešto nesvakidašnje iako malo ko uspe u tome.

Na svu sreću, sinoć u Njujorku Maluma je uspeo da opravda naša očekivanja u crvenom kožnom kaubojskom kompletu koji dolazi iz ateljea modne kuće Versace. Ako je neko pravi kauboj to je upravo on i zato kao jednog hrabrog muškarca koji je uspeo da zaseni sve ostale njega stavljamo na visoko prvo mesto.

maluma
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia