Od kada se pojavila na svetskoj sceni, Rijana ne prestaje da privlači pažnju! Osim vanvremenskih hitova, Riri je upečatljiva i po svojim frizurama, ali i odevnim kombinacijama. Slobodno možemo reći da je Rijana ta koja diktira trendove i gotovo uvek prva iznese svaki novi modni trend.

Ako biste ikada pokušali da opišete stil i uticaj muzičke zvezde sa Barbadosa to bi bilo ovom rečenicom „Bilo je ružno, dok Rijana nije odlučila da nije“. I zaista, možemo da se složimo sa ovom konstatacijom jer je Rijana jedna od retkih koja je nekada nezamislive trendove učinila prihvatljivim čak i na ulicama.

Za ovu 33-godišnjakinju, moda i muzika idu zajedno: „Muzika inspiriše sve vrste umetnosti, inspiriše život, emocije, raspoloženje, i sve te stvari se reflektuju na moj stil i modu. Jedno ne ide bez drugog”, rekla je jednom prilikom.

rijana
TheBigSHotApp / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Autentičan stil od kog ne odustaje poznata je i kao „modni kameleon”. Rijanin stil života, muzika i inspiracija joj dopuštaju da dobro izgleda i u uskoj, seksi haljini, ali i u preširokoj, muškoj odeći.

Zvezda njenog kalibra uspela je da pokrene razne trendove, a ove je od nezamislivih napravila vrlo voljenim i prihvatljivim širom sveta.

1. Čarape u svakoj prilici

Iako se duo koji čine čarape do članka i otvorene cipele ili elegantne štikle najčešće smatra modnom greškom, RiRi to ume da iznese. Na njoj čak i kombinacija papuča i čarapa ne izgleda loše.

rijana modna kombinacija
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

2. Pidžame i spavaćice van kreveta

Većina ljudi odeću za spavanje nosi samo, pa, kad ide u krevet, ali ne i Rijana. Još 2012. godine je za premijeru filma u kom je glumila, „Bojni brod” (Battleship), u Japanu obukla plavu svilenu pidžamu.

rijana na premijeri filma bojni brod
printscreen/youtube 

Često se može videti i u kratkim, svilenim haljinicama koje izgledaju kao spavaćice. Najčešće ih upari sa patikama ili nekim drugim kežual aksesoarom, kao što je kačket.

Na ulicama srpskih gradova bi, ruku na srce, ovaj trend privukao mnogo pogled, ali u Americi je već druga priča – slične kombinacije su ponele ne samo zvezde kao što su Điđi Hadid i Selena Gomez, nego i „obične” devojke.

rijana u svilenoj haljini
ShotbyNYP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

3. Preveliko i šareno

„Volim vrećaste stvari. Nosim mušku odeću, muške cipele, oksfordsice, kripersice… Ako odeš u prodavnicu muške odeće i probaš nešto, gledaće u tebe kao da si bad bitch. Muška jakna je ključni deo moje gardarobe”.

Bilo da je reč o dodelama nagrada ili jednostavno o odlasku u klub, moto glasi go big or go home. Bonus poeni ako se doda i neka jarka boja… ili više njih.

rijana u sirokim pantalonama
Diggzy / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Rijanini omiljeni odevni predmeti su ogromne, raznobojne haljine i bunde, kao i zimske jakne ili sakoi desetak brojeva veći.

„Volim jakne više nego išta. Sa dobrom jaknom možeš da uradiš bilo šta, što većom to bolje. Ispod možeš da imaš bilo kakvu siluetu. Daje ti stav. Ona čini da i duga haljina izgleda kul”.

rijana u sirokoj jakni
Profimedia 
rijana u sarenoj kombinaciji
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

4. Brushalter? Šta je to?

Pre četiri godine je za Vog izjavila: „Ako nosim majicu, onda ne nosim brus. Ako nosim brus, onda nosim samo njega”, i tog principa se pridržava i dan danas. Važi i za šetnju po gradu i događaje na kojima je gleda hiljade ljudi.

rijana bez brushaltera
GIO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Teško je reći šta više puni novinske stupce, svi njeni kreativni projekti ili činjenica da ne nosi ništa ispod ispod majice ili haljine. Ako ste žensko i znate kakve muke nošenje ovog donjeg veša vuče sa sobom, ne možemo je kriviti što joj je baš on najomraženiji.

rijana bez brushaltera
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

5. Jarkocrvena kosa

I roze, i ljubičasta, i teget, i crna, i smeđa, i plava… ako je neko poznat po tome što menja frizuru češće nego što mi ostali menjamo čarape, onda je to diva RnB muzike.

Sve frizure koje vam padnu na pamet, ona je verovatno imala – od kovrdžavih punđi, preko legendarnog crnog boba, pa do kratke, kratke muške frizure.

rijana sa crvenom kosom
Youtube 

Ali ono po čemu je najprepoznatljivija, i što je te 2010. godine napravilo bum je jarkocrvena kosa. Boja koja se slučajno savršeno uklapala sa paletom boja albuma koji je izdala te godine, koji je nazvala LOUD.

Pre toga, malo ko je imao takvu boju kose. Nakon što se RiRi ofarbala, prodavci crvene farbe širom sveta su zadovoljno trljali ruke, a svako od nas je upoznao bar jednu crvenokosu devojku.

Ukoliko ste bili jedni od onih koji su želeli da imaju frizuru kao ona, bilo dovoljno da sednete u frizersku stolicu i kažete frizerki „kao Rijana”. Boju je možda neko vreme zadržala, ali frizuru nije: imala je šiške, kratku kosu obrijanu sa strane, talase, lokne, afro kovrdže i dugu ravnu kosu.