Jeste li ikada gledali svoje stare fotografije i pomislili “Bože, zašto sam ikada to obukla”? Verovatno svi imamo ove momente, jer je svako bar jednom odlučio da isprati neki popularni trend, što je i sasvim okej.

Dok su neki komadi i krojevi “večni” i dobro izgledaju i danas kao pre recimo 10 godina, ipak je dosta i trendova za koje samo možemo da kažemo "bilo, ne ponovilo se".

Ovo su trendovi za kojima su nekada svi ludeli, a za koje je najbolje da se nikada ne vrate u modu!

1. Patike sa potpeticom

Čuvena francuska dizajnerka Izabel Marant napravila je svetu mode pružila medveđu uslugu lansirajući ovaj trend. Vrlo brzo je ova hibridna cipela bila svuda, a doživela je i svoje brojne kopije. Nosili su je svi, iako ni danas nikome nije jasno zašto. Jer zašto patika ne bi bila patika, a potpetica potpetica? Neke stvari prosto ne treba spajati, nikada!

2. Harlem pantalone

Ovakva vrsta pantalona jeste udobna i ima bohemian prizvuk, ali su jednostavno teške za kominovanje i ne laskaju ni svakoj figuri, a i retko kom stilu. Umesto ovog modela koji se širi u predelu butina pa zatim skuplja na nogavicama, danas je bolje izabrati široke pantalone koje padaju “ravno” celom dužinom.

3. Haljina preko farmerki

Ovaj trend ste sigurno nosile kao devojčice pod uticajem stranih zvezda koje su obožavale da se ovako pojavljuju u javnosti. Da li ste i vi kao i mi mislile da ste glavna zvezda u ovoj ultimativnoj kombinaciji? Kao i patike sa potpeticom, i ovaj trend je pravo čudo mode. Slojevito oblačenje je super ideja, ali zasigurno ne ovako.

4. Tanke ešarpe

Potpuno besmislen aksesoar koji, u najmanju ruku, izgleda čudno jer se ne zna da li se nosi zimi ili leti, što bi se narodski reklo – niti smrdi niti miriše. Kad se samo setimo onih u cvetnim dezenima ili na crno-belo kockice srećni smo što se moda sa njima rastala.

5. Potpuno iscepane farmerke

Farmerke sa rupama, još jedna zaostavština pank kulture, su i danas trend – ali kao i u mnogim stvarima u životu, ključ je u balansu. Jednostavno previše iscepane farmerke nisu praktične i ne izgledaju pristojno, a takođe je i velika muka obući ih, a ne proturiti nogu kroz rupu i potpuno ih rascepati.

bruk bark u iscepanim farmericama
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

6. Grilonke ispod šortsa

Jedno vreme su ovo nosile apsolutno sve devojke iz razreda! Zimski školski raspust, izlazak a vi baš želite da nosite kratki šorts, ali ne možete bez grilonki jer je napolju minus. Osim što izgleda neverovatno ružno, znamo da ovu kombinaciju više nikada nećemo ukombinovati jer neki komadi su jednostavno sezonski i treba da ostanu takvi.

7. Bolero

Veoma nedefinisan komad koji seče figuru u jako lošem delu, tako da baca nagasak na predeo struka i stomaka što gotovo niko ne želim, sem Rijane i devojaka sa isklesanom figurom. Obično se nosio na majice na bretele, koreset haljine, a sada ga srećom više ne viđamo na ulicama.

8. Čizme sa otvorenim prstima

Isto kao i šorts, čizme koje možete da nosite samo kada je toplo, već potpuno gube svoju funkciju čizme. Leti je za njih previše vrućina, zimi previše hladno. A i prsti koji vire nekako izgledaju čudno. Moguće da će se ovaj trend vraćati, ali ovakva obuća ipak treba da ostane negde u dnu ormara.

 9. Tange koje vire iz farmerica 

U poslednje vreme na društvenim mrežama možemo videti da poznate dame furaju trend koji je 90-ih bio veoma popularan. Ovaj omraženi trend pre četiri godine ispromovisan je na Nedeljama mode u Londonu, Milanu, Parizu... Tada su piste su preplavile nove varijante najgoreg trenda. Tange koje vire iznad helanki, pantalona, farmerki iz nestašnih godina Kristine Agilere su ponovo tu- Nažalost.

10. Plišane trenerke

Neočekivani stilski zaokret koji se dogodio 2020. dodatno je popularizovao trenerke kao odevni komad koji nema konkurenciju u ležernim dnevnim prigodama. 

Zato ne čudi što je opet porastao interes za modelima brenda koji je svojim trenerkama obeležio jednu modnu eru. 

Naravno, u pitanju je Juicy Couture. Ovaj brend pokrenule su Gela Neš i Pamela Skejst-Levi 1997. godine. Nekoliko godina kasnije, osmislile su trenerku od velura za Madonu, ali pravi "bum" dogodio se kada ju je počela nositi Paris Hilton.

paris hilton
ShotbyNYP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia