Veliki povratak pencil suknji: Kako da ih stilizujete ove sezone za najbolji autfit u kancelariji?

Pencil suknje su savršen komad za dnevne, ali i noćne prilike, zato ga nikad ne treba izostaviti u ormanu

Instagram

Bilo bi pogrešno reći da su "pencil" suknje ikada izašle iz mode, jer je reč o kroju koji je trajno ukorenjen u korporativni stil. Ipak, kada su u pitanju svakodnevni ili malo svečaniji izgledi, ovi modeli su već neko vreme u senci mikro suknji i opuštenijih balon ili A-krojeva. Međutim, povratak omiljenog stila 2000-ih i ranih 2010-ih postaje sve očigledniji, a sada možemo sa sigurnošću reći da je reč o jednom od većih trendova na našem "radaru".

xx / Avalon / Profimedia 

Za oživljavanje "pencil" kroja, kao i za mnoge druge aktuelne trendove, zaslužna je genijalna Miuccia Prada, a uska suknja do kolena već neko vreme čini deo "cool girl" uniforme brenda Miu Miu. Trend je na društvenim mrežama postao popularan prošle zime kroz viralnu estetiku "office siren", koja je u velikoj meri inspirisana poslovnim lookovima s početka ovog milenijuma. Osnova ovog izgleda su male dioptrijske naočare tankih okvira, "fitted" košulje, "kitten" potpetice i, naravno, pripijene "pencil" suknje.

AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Prvi jesenski autfiti trendseterki potvrdili su da će uske suknje definitivno biti imperativ sezone. Kombinacije koje smo izdvojili u nastavku mogu vam poslužiti kao inspiracija.