IZVUCITE IH SA DNA ORMANA: Retro majice koje smo nosili 90ih ponovo imaju svojih 5 minuta slave

Retro sportske majice su vrući trend

Instagram

Pamučne majice sportskog izgleda, često ukrašene retro dizajnom i logotipima brendova, činile su veliki deo naše garderobe u (srednjoškolskim) danima. U toplijim mesecima najčešće smo ih nosili uz farmerke, kargo pantalone i modele sa super širokim nogavicama, u malo hladnijim danima nosili smo ih ispod teksas i kožnih jakni, a verujemo da nismo jedini koji još dobro pamte period kada smo ih nosili preko uske pamučne majice dugih rukava.

Retro sportske pamučne majice ponovo proživljavaju svojih 5 minuta slave, najviše zahvaljujući zvezdama poput Rijane, Džastina i Hejli Biber, ali i svetski poznatim influenserima koji su počeli da ih dodaju u svoje odevne kombinacije.

Ovi komadi, koji nisu samo odeća, već i deo istorije i pop kulture, iz dana u dan postaju sve popularniji, što nas nimalo ne iznenađuje, jer se svojom individualnošću i ležernim izgledom savršeno uklapaju u gotovo svaki stil. U vremenu u kojem je sve manje prilika u kojima se insistira na određenom kodeksu oblačenja na račun udobnosti, retro sportske majice su se pojavile kao savršeni komadi za kreiranje stajlinga koji je istovremeno moderan, šik i ležeran.

Kao što je to slučaj sa svim komadima koji su u određenom periodu već bili na vrhuncu popularnosti, autentični vintage komadi mogu se naći u second hand radnjama, vintage buticima i na buvljacima i, vrlo moguće, u nekom skrivenom, zaboravljenom kutku naših ormara, dok je mnoštvo jednako šarmantnih retro modela stiglo u ponudu naših omiljenih high street brendova.

Kako ih stilizovati? Odlično će izgledati uz pantalone visokog struka za laskavu siluetu, dok će u slojevitim kombinacijama sa sakoima, sakoima ili kardiganima naši stilovi dobiti dubinu, a mogu se kombinovati i sa statement komadima nakita i raznim stilovima obuće.

Patike, posebno retro modeli, su isprobana i pomalo šik kombinacija sa kojom ne možete pogrešiti, ali će izgledati još zanimljivije u kombinaciji sa mokasinima, čizmama ili cipelama na štiklu. Imamo Instagram pun sjajnih stilova da to dokažemo!

Bonus video

This browser does not support the video element.

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER  Tiktok/fashion_jackson

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.