JEFTINI KOMADI KOJE NOSIM KADA ŽELIM DA IZGLEDAM BOGATO: Luksuzan izgled je zagarantovan, a potrošeno minimalno

Ovo je ključ za outfite koji izgledaju skupo

instagram/chloelecareux

Ništa tako ne deprimira kao kada listate sve te modne časopise ili, jednostavno, feed na Instagramu, a samo vam iskaču devojke u fantastičnim outfitima. I da, neko će reći - stil se ne kupuje novcem, ali je činjenica je da vam je za isti potrebna odeća, a za odeću novac, tako da ova teorija nije održiva ako u ormaru imate samo stare stvari. 

Međutim, to ne znači i da su vam potrebne desetine hiljada da biste izgledali "stylish" i, što se kaže, skupo. 

Zapravo, dovoljno je da uložite u klasične anti-trend komade koji će uvek biti u modi i na konju te. Kasnije je sve kombinovanje, odnosno nadgradnja postojećih izdanja. 

Zato smo izdvojili komade ili trikove koji kombinaciju u trenutku dižu za klasu i čine da izgledate luksuzno, čak i ako ih niste mnogo platili.

Bela košulja

Bela košulja uvek je dobra investicija. Izgleda dobro i sa pantalonama i sa suknjama, ispod slip haljina ili kao overshirt. Međutim, jako je bitno i da vaša bela košulja uvek bude dobro ispeglana jer, verovali ili ne, i to daje utisak da ste bogatiji nego što jeste.

Zato je preporuka da birate kvalitetniji pamuk ili druge prirodne materijale koji se ne gužvaju lako, a onda je i kombinovanje lakše.

2. Neutralno od glave do pete

Ovde već nije akcenat na zasebnim komadima koliko na celokupnoj slici. Nude tonovi su oduvek bili sinonim za prestiž, a neutralna kombinacija, naročito ako ste od glave do pete u istoj boji, može učiniti da izgledate luksuzno.

3. Dobre cipele

Jako je bitno da nikad ne potcenjujete dodatke poput aksesoara ili obuće. Cipele koje izgledaju skupo (čak i ako nisu) mogu promeniti čitav outfit. 

To ne znači da ne možete biti kreativni, ali je bitno da sama cipela, nebitno da li je reč o patikama, mokasinama, baletankama ili papučama izgleda kvalitetno.

4. Nosite svilu

Svileni komadi ne samo da su prijatni za nošenje sa porastom temperature, već i izgledaju elegantno i skupo. Svilena košulja, suknja ili haljina mogu biti sjajan dodatak u garderoberu, a mogućnosti kombinovanja su beskrajne. 

5. Ne zaboravite aksesoare, ali...

Aksesoari su najlakši način da podignete svaki "look" i da mu date šik, bezvremeni izgled. Dovoljan je par glomaznih minđuša da vaše izdanje dobije na ceni, a isti efekat možete postići i drugim aksesoarima, ne samo nakitom. Međutim, jako je bitno da ne jurite komade sa izraženim logotipom poznatih brendova, naročito ako su kopije. 

Bolja je i kvalitetna tašna no-name brenda koja izgleda lepo i elegantno, nego fejk torba sa džinovskim logotipom Chanel. 

6. Trenč je uvek u modi

Kada želite da izgledate elegantno, bitno je i kakve jakne birate. Trenč je "sigurica", i svakako dobra investicija, naročito ukoliko birate klasične modele. 

Ove godine su u modi kratki mantili, a oni mogu izgledati veoma elegantno kada su lepo ukomponovani sa ostatkom kombinacije.

6. Odeća koja dobro stoji

Još jedan trik da izgledate dobro je i da birate komade koji vam dobro stoje. To se naročito odnosi na sakoe i košulje, ali i na dužinu pantalona. Nekad je potrebno odeću skratiti ili prilagoditi građi. Iznenadilo bi vas šta mala prepravka kod šnajdera može učiniti za celokupnu figuru.

Dobro skrojeno odelo vredi kao pola garderobera, a prepravka od par stotina dinara može učiniti da izgledate luksuzno.

7. Uredna kosa i šminka

Iako je fokus na odeći, ne zaboravite na frizuru i šminku. Održavajte kosu urednom i stilizovanom, a šminku minimalnom i prirodnom. Ovo će upotpuniti vaš izgled i dati mu sofisticiranost.

Pročitajte još: AKO TRAŽITE KOŠULJU ZA PROLEĆE, SAMO OVA ĆE VAM TREBATI: I ne, nije bela, već njena zamena

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Prolećna modna kapsula  Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Wanted J. S.