ODLOŽITE XXL SAKOE NAZAD U ORMAR, JER SU KRATKI BLEJZERI HIT SEZONE: Donosimo najlepše predloge koje ćete rado kopirati

Ukoliko vam se dopadaju kratki sakoi, ali ne znate kako da ih kombinujete, a da izgledaju dobro, donosimo predloge trendseterki zbog kojih će vam ovaj komad postati omiljen.

Instagram

Oversized modeli suvereno su vladali nekoliko sezona modnom scenom, međutim, čini se da sada dolazi do nekih promena, pogotovo kada je reč o blejzerima i sakoima. Naime, ukoliko prelistate profile poznatih fashion devojaka, biće vam odmah jasno da je nešto drugačiji model zvezda predstojeće sezone.

U pitanju su kratki sakoi koji su veoma brzo našli put do srca zaljubljenica u modu. 

Razlog je što se kraćim krojevima dodatno naglašava gornji deo tela, a iako mislite da je oako nešto rezervisano samo za veoma vitke devojke, grešite! Kratki blejzeri i sakoi i te kako mogu poput njihovih XXL prethodnika da sakriju eventualne "nesavršenosti" i da zapravo vizuelno oblikuju figuru i učine je vitkijom. 

Kada je reč o kombinovanju, ovde važi samo jedno pravilo - manje je više, i to treba da vam bude vodilja prilikom kombinovanja ovog trendi komada.

Prednost mu je, jer je odličan izbor i za poslovne prilike i u ležernim, ali i ženstvenim kombinacijama, a u nastavku pogledajte kako sve možete da nosite popularni model sakoa. 

1. Maxi suknja + kratki sako istog dezena

Ukoliko volite odela, ovako nešto sjajan je obrt, idealan za ofis, pogotovo ako je sako oversized cropped model.

2. Sako do struka + pantalone visokog struka sa širokim nogavicama

Ovako nešto fantastično će naglasiti struk, a idealno je kako za posao, tako i za ležerne prigode kada želite da izgledate chic. 

3. Kratki sako + bela majica + farmerke ravnog kroja

Ponovo se vraćamo na početak, odnosno ono - manje je više. To ujedno i treba da vam bude u glavi kada želite da kratke sakoe inkorporirate u svoj stil. Farmerke sa ravnim nogavicama od svetlog teksasa i bela majica fantastično će izgledati u kombinaciji sa kratkim blejzerom u boji, a uz odgovarajuće aksesoare look će biti čista stilska desetka.

4. Kratki sako + uske pantalone + patike

Ovako nešto idealno je kada želite da izgledate stylish u casual prilikama. 

5. Kratki sako + oversized košulja + šorts/pantalone

Kratki sakoi fantastično izgledaju uz oversized komade, nevezano da li je u pitanju majica ili košulja. Ako uz to dodate i vojničke čizme ili martinke nema sumnje da ćete privući sve poglede. 

6. Kratki sako + kargo pantalone

Kargo pantalone fantastično izgledaju uz cropped varijante, i najobičniju belu majicu. A ako tome prirodate i baletanke, dobijate sjajan outfit kako za kancelariju, tako i za šetnju po gradu ili odlazak na ručak sa prijateljima. 

7. Kratki sako + mini suknja + mokasine

Instagram 

Mini suknje definitivno su se vratile na velika vrata, a u kombinaciji sa omiljenim mokasinama i cropped sakoom izgledaće fantastično, bilo da idete u izlazak, ili na kafu sa prijateljicama.