ZABORAVITE NA MINI SUKNJE, SADA SU NA TRONU MAKSI KROJEVI: Dizajneri predlažu ove modele za svaki dan

Dizajneri su nedavno napravili zaokret prema dužim modelima, te su sada u fokusu maksi teksas suknje.

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ako vam na pomen teksas maksi suknjena pamet padnu fotografije Britni Spirs ili Dženifer Aniston u teksasu, na pogrešnom ste putu. Ova sezona donosi šik stilove pripijenog kroja koji su napravljeni tako da laskaju baš svakoj figuri.

Dizajneri su nedavno napravili zaokret prema dužim siluetama.

Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Brojne kolekcije za proleće/leto 2023. na Nedeljama mode bile su upravo u znaku dugih teksas suknji. Pritom su se izdvajale one s dužinom do poda koje izdužuju telo, viđene na revijama Balenciage, Maisona Margiele i Mashe Popove.

Možda nisu najpraktičniji izbor za kišne dane, maksi suknje nadoknađuju taj nedostatak sjajnim izgledom i šik osnovom koju pružaju svakom stajlingu.

Kao što su modeli pokazali na revijama, maksi teksas suknja ima bezbroj mogućnosti stilizovanja. IT devojke očigledno su bile inspirisane lookovima s pisti, pa su na ulicama modnih metropola prošetali svoje kombinacije s trendi suknjom. 

Na primer, skandinavska influenserka Pernille Teisbaek ove godine je često nosila maksi suknje, dok su Emili Sindlev i Caroline Dour pokazale svoju verziju kanadskog smokinga.