Koliko vam se puta desilo da uđete na sajt svog omiljenog brenda koji je upravo izbacio novu kolekciju, a vi ste brzinom svetlosti ubacili u korpu 5 modela farmerki koje savršeno stoje na devojci koja ih reklamira? Naravno, zašto bi vama stajale drugačije, pomislite, i samouvereno stisnete ,,buy” opciju.

Popularni modeli poput isečenih nogavica ili ravnih i ekstra dugačkih izgledaju kul, moderno i sasvim sigurno izazovno na manekenki od 1.77cm, ali ako imate 1.65cm, ipak razmislite još jednom. Ne pitajte kako znam! Da ne biste dolazile u situaciju da čekate pošiljku koju ćete po dolasku odmah i vratiti, zapamtite najvažnije stavke sledećeg mini vodiča prilikom sledeće kupovine farmerica.

Slepo praćenje trendova

Kad je o farmericama reč, nekako je uvrženo mišljenje da se uvek treba osloniti na klasiku. Naravno, eksperimentisanje sa nečim sasvim drugačijim može biti lepa promena, ali modeli koji jako odskaču, poput onih sa resama, velikim rupama, izvezenim cvećem ili našivenim biserima, najčešće su nosivi jednu sezonu ili u naaajboljem slučaju dve. Međutim, ukoliko ne volite da trošite novac na nešto što ne planirate da nosite duže od njegovog ,,roka trajanja” na modnoj sceni, držite se klasičnih modela koji laskaju figuri i u kojima se osećate prijatno.

Nespremnost za nove stilove

Ne, ovo nije u suprotnosti sa onim što smo malopre rekli da ne treba previše eksperimentisati. Čak i ako ne nasednete na svaki trend, ima novih modela na koje se isplati obratiti pažnju. Možda se iznenadite kako vam dobro stoje mom jeans ili pak baggy jeans.

Udobnost na poslednjem mestu

Mi verujemo u onu: Tri puta meri, jednom seci! Nije jedino važno da farmerice dobro izgledaju na vama dok stojite. Pokušajte sesti u njima u kabini za presvlačenje, čučnuti. Važno je da vam budu udobni pri svakom pokretu I pozi.

Extra tip:

Ako vam se otisak od dugmića ureže u kožu stomaka nakon dva minuta, onda to definitivno nisu farmerice u koje treba uložiti.