Iako se asortiman trendova ove sezone sastoji od uobičajenih letnjih favorita kao što su prozračne platnene pantalone i komadi od lana, nemoguće ne primetiti sve veću popularnost jednog fantastičnog komada koji je sve više zastupljen u garderoberima fashion ljudi: pidžama pantalone.

Ako mislite da je ovaj trend previše ležeran i sve samo ne cool, dozvolite da vas demantujemo - dovoljno je da preslistate Instagrame svetskih trendseterki da vam bude jasno da je model popularan od Skandinavije do Pariza.

Činjenica je da dobro iskombinovane pidžama pantalone mogu da izgledaju i casual i stilski veoma uglađene ukoliko ih uparite sa odgovarajućim komadima i aksesoarima. 

Pogotovo kada je reč o modelima na pruge. Što se tiče samog materijala tu ima varijacija, ali pamučne su neznatno u vođstvu, pogotovo sada kada su temperature visoke. Sledeće su im za petama lanene, što je podjednako dobar izbor za plus 30. 

Najbolje od svega je svega je to što pidžama pantalone nikada neće izgledati kao da ste izašle iz kreveta. Naprotiv. Kombinovale ih uz ravne papuče, vrtoglave potpetice ili patike, sakoe, klasične bele majice ili sexy bodije, sa ovim modelom možete se igrati od jutra do mraka. No, da prođemo kroz nekih par saveta stručnjaka kako nositi ovaj ultramoderni komad.

Ukoliko želite da izgledate elegantnije i manje ležerno, majica sa spuštenih ramenima ili romantična bluza savršeno će "izvući" look.

Plave pruge su klasici, ali neutralan par je perfektno uglađen i idealan za igranje minimalističkim stilovima.

Dodajte heklane komade, prsluk ili nešto slično i spremne ste za polazak. 

Ukoliko se još uvek premišljate jer ne znate kako da kombinujete pidžama pantalone, počnite sa lakom bazom: belom majicom i pantalonama na pruge po vašem izboru.

Nakon toga, sve je u slojevima. Kao što vidite, i veliki blejzer ili lagana bluza savršeno rade "posao". 

Uostalom, poigrajte se, eksperimentišie. Jedno je sigurno - znamo da će vam malo biti ovakvih pantalona kada se jednom na njih naviknete, a u nastavku pogledajte još neke primere kombinovanja koje smo za vas pronašli.

Bonus video:

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell