Kada je reč o pantalonama za leto, određeni modeli sami se ističu od drugih. Akcenat je, razumljivo, na lepršavim komadima, koji se ne "lepe" za kožu, i koji su prijatni za nošenje tokom celog dana, pogotovo kada temperatura pređe 30. podeok.

A tu su, na prvom mestu definitivno neodoljive kilote. Kratke pantalone koje su nalik suknji, iz godine u godinu su među najpopularnijim, a mogu se naći i u elegantnoj i u sportskoj varijanti. 

Prve poznate kilote nosila je još viša klasa u kasnom srednjem veku i renesansi i sve do ranog devetnaestog veka.

Iz aristokratije prešle su u evropsku vojnu uniformu još u osamnaestom veku, ali u savremeno doba češće se viđaju kao deo ženske mode.

Tokom sedamdesetih su stidljivo počele da se pojavljuju u ponekoj otmenoj odevnoj kombinaciji, a osamdesetih ih je princeza Dajana postavila na modnu mapu kao hiperšik komad.

Od tada, kilote su must za leto, i obožavaju ih sve žene, nevezano za građu, ali ih najčešće nose visoke devojke jer u slučaju nižih mogu vizuelno da skrate figuru ako birate preširok model.

Ovaj model posebno obožavaju i dame koje sa prvim zracima sunca ne izlaze iz suknji jer vizuelno daju sličan efekat, ali su još udobnije, jer se butine ne "taru" jedna o drugu. 

Ujedno izgledaju fantastično i uz patike, i sa cipelama, sandalama i slično, te ih možete nositi i u dnevnim i u večernjim prilikama.

Bonus video:

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell