U zimskim mesecima biramo deblje materijale koji će nas zaštititi od hladnoće, a somot je među najtoplijim. Od kada se somot vratio u modu, sve žene u modnom svetu rado ga nose u potrazi za toplim, stilizovanim kombinacijama. Osim što greje, u outifiti koji uključuju somot u prvom planu izgledaćete veoma cool!

Lara Vortington u somot pantalonama.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Somot je bio vrhunac mode 60-ih i 70-ih godina, a s obzirom na to da se 'retro' komadima iz 70-ih vraćaju u modu, razumljivo je da su svi trenutno u potrazi za odličnim somot opcijama.

Somot pantalone.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Odlično će izgledati u opuštenim, ali i poslovnim kombinacijama u kojima želimo da se osećamo dobro, ali i da tako izgledamo.

U poslovnim kombinacijama, kombinacija pantalona od somota sa oversized košuljama ili jednostavnijim odabirom puddle farmerki i jednostavnijih majica ulepšaće statement somot sako, a odličan izbor je i somot haljina sa tregerima.

Kendal Džener u somot pantalonama.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Crveni somot odmah asocira na Božić, ne možete pogrešiti sa elegantnom crnom, a ako želite upečatljivu i elegantnu kombinaciju – izaberite boju poput ljubičaste ili smaragdno zelene.