Modne zavisnice u poslednje vreme ne skidaju moto jakne koje podsećaju na neke prošle modne decenije. Ovaj ponovo trendi komad osigurava kul i pomalo sportski look, a mi znamo kako da ga nosite!

Modni trendovi se stalno vraćaju, a već neko vreme postoji opsesija Y2K estetikom. Posle bucket hat-a, motiva leptira i kargo pantalona, vratila se i moto jakna!

Bela Hadid u moto jakni.
BeautifulSignatureIG / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kada pomislimo na poznate ličnosti u ovom komadu, pomislimo na Viktoriju Bekam s početka milenijuma ili Umu Turman u filmu "Kill Bill", a danas ih na modnu scenu vraćaju trendseterke poput Hejli Biber, Bele Hadid ili Kajli Džener.

Kožna jakna sa moto twistom

Dok su bajkerske jakne obično crne sa klasičnom kragnom, moto jakne uglavnom imaju okrugli, visoki okovratnik i ravan cibzar.

Hejli Biber u moto jakni.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

 Ono što ih vidljivo izdvaja od ostalih kožnih i bajkerskih jakni jeste smela kombinacija crne i jarkih boja, kao i neizbežni natpisi koji podsećaju na moto trke.

Ove jakne se mogu nositi tako da u potpunosti prigrle sportsku estetiku, kombinujući ih sa kožnim pantalonama i bajkerskim čizmama.

S druge strane, ovaj komad odlično izgleda u opuštenijoj verziji uz farmerke ili teksas suknju. Za one koji i dalje traže kontrast i stilsku razigranost, moto jakna može da se uklopi sa haljinom koja će omekšati ceo look.