Ako vam na pomen teksas maksi suknjena pamet padnu fotografije Britni Spirs ili Dženifer Aniston u teksasu, na pogrešnom ste putu. Ova sezona donosi šik stilove pripijenog kroja koji su napravljeni tako da laskaju baš svakoj figuri.

Dizajneri su nedavno napravili zaokret prema dužim siluetama.

Teksas maksi suknja je hit jeseni.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Brojne kolekcije za proleće/leto 2023. na Nedeljama mode bile su upravo u znaku dugih teksas suknji. Pritom su se izdvajale one s dužinom do poda koje izdužuju telo, viđene na revijama Balenciage, Maisona Margiele i Mashe Popove.

Možda nisu najpraktičniji izbor za kišne dane, maksi suknje nadoknađuju taj nedostatak sjajnim izgledom i šik osnovom koju pružaju svakom stajlingu.

Kao što su modeli pokazali na revijama, maksi teksas suknja ima bezbroj mogućnosti stilizovanja. IT devojke očigledno su bile inspirisane lookovima s pisti, pa su na ulicama modnih metropola prošetali svoje kombinacije s trendi suknjom. 

Na primer, skandinavska influenserka Pernille Teisbaek ove godine je često nosila maksi suknje, dok su Emili Sindlev i Caroline Dour pokazale svoju verziju kanadskog smokinga.