I pored cikličnosti mode, postoje trendovi koji nikada ne izlaze iz mode i uvek su rado viđen gost na policama prodavnica i svetskim modnim pistama, a jedan od takvih trendova su - plisirani komadi.

Plisirano je sinonim za eleganciju, ali to ne znači da ne funkcionišu jednako dobro i u malo buntovnijim modnim pričama, što nam samo potvrđuje da će uvek biti izbor kom se vraćamo i koji je tako lako prilagoditi različitim stilovima i prilikama!

Kako nositi plisirane komade?

Plisirani komadi osvojiće sve ljubitelje ženstvenog i klasičnog stila odevanja, ali to ne znači da se ne mogu kombinovati i u drugim stilovima.

Ako ste ljubitelj romantike, plisirane suknje će se odlično uklopiti u girly kombinacije u kojima će nežne pastelne nijanse zauzeti centralno mesto i ubedljivo se uklopiti u prozračan i sofisticiran modnu notu.

Što se tiče materijala, plisirani komadi vole svilu, raskošni somot, ali i tvrđe teksture na kojima se ističu prepoznatljivi nabori. Kada govorimo o kombinovanju plisiranih komada, to je vrlo jednostavan zadatak.

Plisirani komadi su jesenji hit.
SKESSLER / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Veoma efektan izgled ćete postići ako se odlučite za jednostavnu i minimalističku rolku ili čak najobičniju majicu, a ako želite da u potpunosti rekreirate starinski sjaj u vintage izdanju, odlučite se za jednostavnu košulju koja može biti ukrašena tufnicama ili prugama koje će vam savršeno pomoći da postignete pomenuti stil.

Plisirana suknja za jesen 2022.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Kao što smo spomenuli, plisirani komadi nisu namenjeni samo romantičnim ženama, jer ako se odlučite za crnu suknju ili haljinu koju ćete upotpuniti kožnom jaknom i bajkerskim čizmama, cela priča se apsolutno menja i to je upravo jedan od glavnih razloga zašto volimo ovu vrstu tkanine.

Sposobnost prilagođavanja ličnom stilu i karakteru je ono što tražimo u odeći, a ako tome dodamo i večnu dozu klasike, to je pun pogodak.

Ponuda u high street prodavnicama je zaista raznolika, pa se kaputi mogu naći i u plisiranoj verziji, ali ono što je svakako najzastupljenije je svakako suknja.

ZARA Plisirane suknje su pun pogodak ove jeseni!

Ove sezone dolaze u nekoliko varijanti, a neke od najtraženijih su svakako one sa životinjskim šarama koje su ovogodišnji apsolutni trend. Pored životinjskog dezena, plisirane suknje u svilenoj varijanti fantastično će se uklopiti u večernje izlaske, a birate između nežnih jarkih boja, ali i prigušenih.

Za koju god varijantu da se odlučite, nećete pogrešiti kupovinom ovog bezvremenskog klasika, zablistaćete u elegantnom, prepoznatljivom i šarmantnom stilu za koji smo sigurni da neće proći nezapaženo.