Kada nemate jasno određenu uniformu za posao, već imate potpunu slobodu izbora u okvirima kodeksa, znamo koliko je teško da svakodnevno izgledate fashion. Imajući to na umu odlučili smo da vas inspirišemo sa nekolikoliko poslovnih kombinacija koje možete nositi u oktobru!

Savršen kontrast

Da bi vaš poslovni stajling izgledao veoma moderno i atraktivno, jedna od stvari koje možete da uradite je da napravite savršen kontrast između gornjeg i donjeg dela kombinacije. Na ovaj način vaša figura će izgledati veoma skladno, a to možete učiniti tako što ćete izabrati pantalone tamnih nijansi i kombinovati ih sa nešto svetlijom bluzom, rolkom ili džemperom.

pantalone tamnih nijansi i kombinovati sa svetlim džemperom.
Instagram 

Tokom malo hladnijih dana kombinaciji možete dodati popularnu kabanicu svetlijih nijansi ili svetli kaput, a što se tiče cipela, odličan izbor biće klasične salonke ili gležnjače.

Sveže i moderno

Kombinacija crne i bele je uvek moderna i popularna, a upravo je to kombinacija sa kojom nikada ne možete pogrešiti, bilo da je reč o poslovnim ili ležernim kombinacijama. Međutim, kombinacija belih i zemljanih tonova je podjednako moderna i poželjna.

Dašak color-blockinga

Kombinovanje kontrastnih boja (ili color-blockinga) je trend koji može učiniti vaš ukupan stil zanimljivijim i živopisnijim. To možete postići na nekoliko načina, a jedan od najjednostavnijih je kombinovanje crno-belih komada odeće (time se postiže klasični trend blokade boja).

Kombinovanje kontrastnih boja (ili color blockinga) je trend koji može učiniti vaš ukupan stil zanimljivijim.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, ono što možete učiniti da vaš poslovni stajling bude još zanimljiviji jeste da, na primer, kombinujete tamnozelenu haljinu sa tirkiznim štiklama i dodate torbu u nekoj od nijansi plave. Na taj način i dalje dobijate blokiranje boja i nećete previše odstupiti od radnog okruženja.

Nežne boje

Jesenje je često veoma tmurno i sivo, ali ruku na srce, komadi garderobe koje nosimo u poslovne svrhe takođe su često tamnih, neutralnih nijansi. Dakle, pravo je vreme da napravite male promene u svom poslovnom stajlingu, kako biste ga učinili što atraktivnijim i modernijim. Jedan od načina da to uradite je da izaberete nežne boje.

Uopšte ne moraju biti svetle nijanse - biće dovoljno da se odlučite za tople i nežne boje. Jedna od njih je braon, koja je verovatno već zastupljena u vašem poslovnom stajlingu, a koju možete kombinovati sa nežnim nijansama roze. Veoma je nežna i oku prijatna kombinacija, a idealna je i za poslovne prilike.

Karirano odelo

Kako je jesenja sezona stigla, do izražaja dolaze određeni trendovi koje ona sa sobom nosi. Trend koji je jedan od najpopularnijih svake jesenje sezone su dezenirani komadi odeće, pre svega karirani.

Jedan od načina da ugradite ovaj popularni jesenji trend u svoj poslovni stajling je da odaberete karirano odelo. Zagasitije nijanse ovog dezena idealne su za poslovne prilike, a lako ih možete kombinovati sa neutralnim komadima odeće, poput braon, tamnoplave, sive ili crne.

Pantalone visokog struka

Ovako moderan i funkcionalan, ovo je model pantalona koji bi svaka niska dama, ali i dama sa oblinama, trebalo da uvrsti u svoj stajling, bez obzira da li je reč o poslovnim ili neformalnim kombinacijama.

Pantalone visokog struka.
Instagram 

Jedna od opuštenijih poslovnih kombinacija je svakako ova sa belom majicom i patikama, pa ako nemate striktno propisan kodeks oblačenja, ovo je kombinacija koju možete da nosite tokom opuštenog petka.

Pencil suknja

Kao najelegantnija suknja na svetu, ovaj atraktivni model suknje je pogodan za sve prilike, a posebno kada su u pitanju svečane, poslovne prilike. Idealan za kombinovanje sa brojnim komadima odeće, tokom oktobra, ali i same jesenje sezone, možete ga upariti sa rolkom i blejzerom.

Idealan za kombinovanje sa brojnim komadima odeće.
Shutterstock 

Ako vam je cilj da ove jesenje sezone dobijete elegantno, ali veoma moderno modno izdanje, onda je kožna pencil suknja jedan od najboljih izbora. I nemojte se oslanjati samo na crnu – tamnoplava, braon ili zelena će se pobrinuti da dobijete mnogo modernije i upečatljivije poslovno izdanje.

Opuštena varijanta

Svakako ima dana kada je poželjno da vaš poslovni stajling izgleda opuštenije, ali to ne znači da na poslu treba da se pojavite u poderanim farmerkama i patikama. Ne, opušteni poslovni stajling možete dobiti na potpuno drugačiji način, a jedan od njih je da odaberete elegantne pantalone blago podignutog struka i kombinujete ih sa košuljama ili bluzama preko kojih ćete dodati džemper ili džemper sa V izrezom.

opušteni poslovni stajling.
Instagram 

Na kraju, za potpuno opuštenu notu, možete dodati bomber jaknu i upotpuniti stajling tako što ćete se odlučiti za patike. Naravno, najbolje je ako su to ravni i jednobojni modeli patika, kako kombinacija ne bi bila uvredljiva i pristajala radnom okruženju.