Jakne za prelazni period su komadi odeće koji spašavaju svaki stajling u tokom prelaska iz hladne zime u proleće. Ove sezone modnom scenom dominiraju udobni, praktični i veoma šik modeli, a ova tri su posebno u fokusu.

Mantil

Pravi klasik i neophodan modni artikal kada je u pitanju slaganje outfita u prelaznom periodu jeste svakako mantil. Odlično ide uz kratke i duge haljine, ali i uz pantalone i suknje. Jednostavno izgledaju sjajno uz gotovo sve iz ormara.

Takođe su veoma raznovrsne kada je u pitanju izbor cipela i mogu se kombinovati sa elegantnijim modelima kao što su mokasine, čizme na štiklu i patike.

mantil se nosi i ove jeseni.
Instagram 

Bomber jakne

Bomber jakne pojavile su se na modnoj sceni prošle godine i osvojile srca i garderobe ljubitelja mode, a potom i piste, gde su se prikazivale na revijama za jesen/zimu 2023.

Zahvaljujući velikom izboru modela, ove jakne su dostupne kao laganija verzija za kasne prolećne dane. Takođe postoji neverovatan broj krojeva, savršenih za dodavanje ležernog pri zvuka razigranim stajlinzima.

Bomber jakna za jesen 2022.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Outdoor jakne

Kada je reč o jaknama za prelazno vreme, nemoguće je zanemariti sve izraženiji outdoor trend. Dizajneri i brendovi predstavljaju cool modele koji su istovremeno praktični i supermoderni. Bilo da je u pitanju jakna od flisa ili ležerna šuškava jakna, funkcionalne jakne su samo modni komad na koji se možete osloniti u prelaznom periodu. Kada je u pitanju stajling, dodatak ovih jakni daje veoma cool i urban dodir.