Pletene i heklane haljine bile su ogroman hit devedesetih. Nosile su ih sve vodeće trendseterke, i nema ko ih nije obožavao baš iz razloga što su tako lepo laskale figuri.

Svoj comeback doživele su i ovog leta 2022. kada su se vratile na velika vrata u potpuno novom ruhu i izazvale isto oduševljenje kao pre 2 decenije.

Zapravo, pletene haljine bile su popularne još tokom jeseni i zime, a sada su dobile svoje laganije naslednice koje su izrađene od tanjeg konca, a sama tkanina je prozračnija.

Popularni highstreet brendovi potrudili su se da originalnosti ne manjka kada je reč o modelima, te se tako u više nego širokoj ponudi mogu naći maksi i mini modeli, haljine sa izrezima, pripijene uz telo, ili pak modeli koji su poput mreže, što možete videti u galeriji u nastavku:

ZARA Pletene haljine su hit leta 2022.

Najtraženije su, očekivano, u zemljanim i nude nijansama, ali nećete pogrešiti i ako izaberete haljine koje su upečatljivij boja ili dezena.

Brojne it devojke već su pokazale kako treba kombinovati ove vanvremenske komade, a najbolje od svega je što pletene haljine možete kombinovati kako uz visoke potpetice, tako i uz papuče i patike, a neke od primera pogledajte u galeriji:

Instagram IT devojke su već našle modele pletenih haljina koji im se dopadaju...

Heklani i pleteni komadi idealni su kako za dnevne, tako i za večernje prilike, te nema sumnje da će vas svi primetiti, a kako su neke od vodećih it devojaka ponele ovaj najmoderniji letnji model haljina pogledajte u nastavku: