Iako nije nužno slepo pratiti modne trendove, nije na odmet da se informišemo o novitetima koje diktiraju najveći modni znalci.

Kako ne biste napravili potpuni modni okršaj odevnim komadima koje ste do juče voleli, tu smo da vas podsetimo na šta treba da obratite pažnju u narednoj godini.

Bez obzira koje je godišnja doba u pitanju, dobar model farmerica je uvek siguran i nepogrešiv izbor. Pogodne su za svaku priliku jer se mogu uklopiti u najrazličitije modne stilove. Bilo da je reč o sportskom, elegantnom ili poslovnom.

U 2022. godini opraštamo se od jednog modela farmerica.
Xposurephotos.com / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, već i sada možemo uvideti da će jedan model farmerica potpuno pasti u zaborav od naredne godine, toliko da se čak neće nositi ni tokom leta. Modni tron preuzima nov model, koji je već osvojio najveće trendseterke, influenserke i blogerke širom sveta.

Trend koji će vladati: farmerke tamnih boja

Tamne farmerke su nekada imale formalniji karakter, ali će 2022. godine postati nezaobilazni proizvod koji se može nositi od jutra do mraka. Farmerke tamne indigo plave boje su lepa promena u odnosu na svetle i srednje nijanse plave koje su nas pratile tokom 2021. godine.

Farmerke tamnih boja vladaće u 2022. godini.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Dobro se slažu sa odevnim komadima jarkih boja. Modno "osvešćene" žene koje vole trendi detalje, odlučuju se za model sa prorezom na porubu.

Trend koji gubi titulu "trenda": svetle iscepane farmerke

Iscepani teksas, odnosno "Ripped Denim", naziv je za farmerice sa "rupama" koje modelu daju šik iznošeni izgled. Čak i ako stil izgleda vrlo ležerno i u kombinaciji sa ženstvenim komadima, poput visokih potpetica, privlači poglede.

Iscepane farmerke će tokom 2022. godine pasti u zaborav.
MSBH / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovaj trend farmerica za sada ide na duži odmor.