CIPELE KOJE BI 1/1 PROŠLE KAO MIU MIU MODEL: Statement štikle odiše luksuzom i izgledaju mnogo skuplje nego što jesu

Inspirisan viralnim modelom Miu Miu cipela

Claire Guillon / Camerapress / Profimedia

Ove nedelje je aplikacija Lyst objavila svoju godišnju rang listu modnih komada, trenutaka i brendova koji su obeležili proteklih 12 meseci. Baš kao što su modni poznavaoci i predviđali, titulu modnog brenda godine pripala je italijanskoj kompaniji Miu Miu, koja se ove godine istakla serijom „it” komada koji su osvojili neke od najpoznatijih svetskih trendseterki.

CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Od kožnih torbi do plisiranih ultramini suknji do bajkerskih čizama koje morate imati, mnogi Miu Miu komadi postali su viralni. Ovoj listi svakako možemo dodati i neodoljive lakirane slingback cipele, koje su se, uprkos otvorenoj peti, izdvojile kao „must-have” model za sezonu jesen/zima.

Ove šik cipele bile su odličan dodatak rastućem trendu "kitten" potpetica, koje pored atraktivnog izgleda garantuju i udobnost prilikom nošenja.

Prepoznatljive po šiljatom vrhu i upadljivim kaiševima, Miu Miu štikle postale su momentalni hit, a najpoželjnije su u klasičnoj crnoj i trendi „cherry“ crvenoj. O njihovoj popularnosti svedoči i sve veći broj „kopija” koje svakodnevno pristižu u high street prodavnice. Među njima vredi izdvojiti viralnu Mango varijantu, koja se početkom jeseni rasprodala brzinom svetlosti, a čini se da sada i Zara želi svoje „parče kolača”.

ZARA 

U okviru nove kolekcije Zara je predstavila veoma vernog „dvojnika” bestsellera Miu Miu u crnoj boji, od imitacije kože. Takođe, brend je nedavno objavio varijantu ovog modela sa zatvorenom potpeticom, idealnu za sve one koji i dalje vole klasične salonke zimi.

ZARA 

Bonus video

This browser does not support the video element.

Maison Margiela mary jane cipele  TikTok/zigs_mom

   Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.