Jesen donosi uzbudljivu raznovrsnost obuće koja savršeno kombinuje stil i udobnost, idealnu za svaku priliku. Od elegantnih mokasina i romantičnih baletanki, do sportskih patika i upečatljivih čizama — ovogodišnji trendovi naglašavaju bogatstvo tekstura i boja. Pripremite se da unapredite svoje svakodnevne kombinacije s najnovijim modelima koji osvajaju modne piste i ulice!

Mokasine

Mokasine su ultimativni jesenski izbor već nekoliko sezona, no prošle jeseni "chunky" robusne modele zamenili su nešto klasičniji i ženstveniji. Tanki potplati ostaju imperativ i ove godine, a nećete pogrešiti ni ako odaberete trendi model otvorene pete. Što se tiče materijala, osim klasičnih kožnih modela, vrlo su popularne i antilop varijante, a osim mokasina s metalnim detaljima, sjajan su izbor i "loaferice" na vezanje.

reserved, ZARA Bordo mokasine za jesen 2024.

Baletanke

Baletanke su postale veliki trend zahvaljujući romantičnoj "coquette" i "balletcore" estetici, ali i luksuznim brendovima kao što su Miu Miu, Alaia i The Row. Naš savet je da ove jeseni odaberete elegantni "slingback" model šiljastog vrha, odvažnu kožnu varijantu Mary Jane stila ili baletanke s maksimalističkim uzorkom poput leopard printa.

ZARA Baletanke za jesen 2024

Patike

Iako su baletanke i mokasine savršen izbor za nešto doteranije dnevne kombinacije, nijedna garderoba nije potpuna bez dobrog para patika. Nadolazećim prelaznim periodom dominiraće retro modeli inspirisani kultnim bestsellerima sportskih brendova, tanki i ravni potplati i jarkih boja. Takođe, dodatni plusevi idu za modele od brušene kože!

buzz Patike za prelazno vreme

Čizme i gležnjače

Ako se pitate je li prerano da “uskočite” u čizme, verujte nam – nije! High street kolekcije preplavili su prvi trendi modeli i već sada je jasno da će ove jeseni u prvom planu biti upečatljivi “western” stilovi i motociklističke čizme, ali i minimalistički modeli s potpeticom koji sežu do kolena. Što se tiče boja, držite se klasike – crne, smeđe ili bordo čizme lako ćete uklopiti uz svoje omiljene jesenske komade.

reserved Čizme za jesen 2024