Ove nedelje je aplikacija Lyst objavila svoju godišnju rang listu modnih komada, trenutaka i brendova koji su obeležili proteklih 12 meseci. Baš kao što su modni poznavaoci i predviđali, titulu modnog brenda godine pripala je italijanskoj kompaniji Miu Miu, koja se ove godine istakla serijom „it” komada koji su osvojili neke od najpoznatijih svetskih trendseterki.

miu miu cipele
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Od kožnih torbi do plisiranih ultramini suknji do bajkerskih čizama koje morate imati, mnogi Miu Miu komadi postali su viralni. Ovoj listi svakako možemo dodati i neodoljive lakirane slingback cipele, koje su se, uprkos otvorenoj peti, izdvojile kao „must-have” model za sezonu jesen/zima.

Ove šik cipele bile su odličan dodatak rastućem trendu "kitten" potpetica, koje pored atraktivnog izgleda garantuju i udobnost prilikom nošenja.

Prepoznatljive po šiljatom vrhu i upadljivim kaiševima, Miu Miu štikle postale su momentalni hit, a najpoželjnije su u klasičnoj crnoj i trendi „cherry“ crvenoj. O njihovoj popularnosti svedoči i sve veći broj „kopija” koje svakodnevno pristižu u high street prodavnice. Među njima vredi izdvojiti viralnu Mango varijantu, koja se početkom jeseni rasprodala brzinom svetlosti, a čini se da sada i Zara želi svoje „parče kolača”.

Inspirisan viralnim modelom Miu Miu cipela
ZARA 

U okviru nove kolekcije Zara je predstavila veoma vernog „dvojnika” bestsellera Miu Miu u crnoj boji, od imitacije kože. Takođe, brend je nedavno objavio varijantu ovog modela sa zatvorenom potpeticom, idealnu za sve one koji i dalje vole klasične salonke zimi.

Inspirisan viralnim modelom Miu Miu cipela
ZARA 

Bonus video

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom

   Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.