Zato sam ove zime odlučila da se posvetim učenju kako da nosim štikle duže od 30 minuta, i gle, ispostavilo se da zaista postoje trikovi koji to olakšavaju. Po prvi put ću samouvereno nositi štikle na svim svojim prazničnim zabavama - i to bih nazvala pobedom.

Potrebno

  • čarape
  • fen
  • silikonski držači
  • tečni flasteri

Koraci

16:45
Korak 1

Razgazite ih pre nego što ih obujete za događaj

Može biti primamljivo nabaciti taj sjajni par potpetica pravo iz kutije, i slušajte, razumemo. Ali pre nego što to uradite, odvojite malo vremena da ih razgazite.

Najlakši (i najbrži) način jeste da obujte debele čarape, zatim obujte cipele i uperite u njih fen. Kombinacija debljih čarapa sa toplotom će ih oblikovati prema vašim stopalima kao da ste ih nosili nedeljama. Kriza je sprečena.

16:48
Korak 2

Koncentrišite se na svoju šetnju

Hodanje u štiklama nije ista kao hodanje u ravnim cipelama; to zahteva malo strategije. Umesto da spustite celo stopalo odjednom, uverite se da uvek prvo počinjete korak sa petom kako bi vaš hod izgledao što prirodnije, čak i ako ste početnik.

Pored toga, pokušajte da se naslonite malo više nego što biste to činili prirodno dok hodate. Odupiranje želji da se nagnete napred će malo izbalansirati vašu težinu, a u međuvremenu će vam hodanje biti lakše.

šetnja u cipelama
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

16:48
Korak 3

Usporite

Iako može biti primamljivo pokušati da hodate u štikalam istom brzinom kao što hodate u drugim cipelama, (samo Keri Bredšo je sposobna za to) velike su šanse da se to neće završiti dobro. Pored hodanja od pete do pete, pokušajte da usporite. Čak i ako se osećate neprijatno zbog toga što se sporije krećete, izgledaće mnogo manje smotano od pokušaja da požurite u njima, naročito ako ne nosite često potpetice.

16:49
Korak 4

Uzmite u obzir visinu

Iako štikle od 12cm postoje (i možda vam padaju na pamet kada pomislite na štikle), one definitivno ne moraju biti ono za šta se odlučite. Ako ste početnik sa štiklama poput mene (ili jednostavno ne volite da ih nosite), odlučite se za visinu potpetice od 6,7 cm ili nižu, a one visoke prepustite stručnjacima ( vašem budućem ja). Živimo u vremenu u kojem su kitten štikle u trendu - iskoristite to.

16:49
Korak 5

Budite spremne

Postoji milion proizvoda koji mogu da učine nošenje potpetica podnošljivijim - i bilo bi suludo da ih ne iskoristimo. Imate uska stopala koja klize u štiklama? Koristite silikonske držače za petu. Imate cipele koje vam ostavljaju žulj na peti bez obzira šta radite? Probajte tečne flastere. Bez obzira na vaš problem, postoji proizvod koji vam može pomoći da ga rešite.
Čak i ako mislite da vam neće trebati flaster tokom cele noći, držite ga u torbi za slučaj da se pojave problemi.