Model cipela koji je napravio veliki povratak ove sezone su definitivno UGG. Bilo da se radi o klasičnim modelima, modernim verzijama sa debelim đonom ili mekim Ugg papučama, popularne australijske čizme su ove jeseni zaista svuda. Iako su mišljenja zaljubljenica u modu o uggsima oduvek bila prilično podeljena, njihovu udobnost, toplinu i praktičnost zaista je teško osporiti.

Ako se ubrajate u ljubitelje ovih krznenih čizama, sigurno znate da atraktivnost uggica može vrlo lako da izbledi ako zanemarimo njihovo održavanje. S obzirom na to da su napravljene od brušene ovčije kože, zimska vlaga i so mogu biti pogubne za njihov izgled, pa je veoma važno da ih pravilno čistite i zaštitite. Popularni TikToker Jordan Berkompas je odlučio da sa svojim pratiocima podeli nekoliko trikova pomoću kojih mogu da produže život svojim Uggsicama, što je izazvalo lavinu pozitivnih reakcija.

Za manje od dva minuta, Jordan je uspela da očisti svoj par čizama prekriven mrljama od prljavštine, vode i snega. Da biste postigli isti efekat, biće vam potreban Ugg set za negu ovčije kože i antilopa. Za početak, potrebno je da navlažite krpom mesta koja želite da očistite. Zatim na krpu nanesite sredstvo za čišćenje i balzam i nežno protrljajte ili tapkajte čizmu na vlažnim mestima.

Da biste uklonili tvrdokornije mrlje, koristite „gumicu“, a kako biste sprečili stvaranje vodenih tragova, pažljivo protrljajte celu čizmu vlažnom (ne mokrom!) krpom. Čizme napunite papirnim ubrusima i ostavite da se osuše nekoliko sati napolju. Koristite četku koja dolazi u kompletu da češljate čizme. Takođe, kako biste bolje zaštitili svoje čizme od vlage i soli, važno je da ih poprskate sredstvom za impregnaciju.

Izvor: fashion.hr