Kada govorimo o elegantnim cipelama za jesen 2023, teško da su ijedne napravile toliki boom kao što je bio slučaj sa neodoljivim Prada 3D Flower modelima. Dovoljno je bilo da malo prelistate Instagram profile da vam bude jasno da su slingback cipele sa nižom petom apsolutni favorit trendseterki koje ih nose na najrazličitije načine.

Uz odela, suknje, haljine, mini i maksi varijante... a isto važi i za izbor boja. Poslednjih nedelja metalik modeli su sve traženiji, a bele slingback mesecima su bile #1.

Toliko da su zauzele čak i visoko deveto mesto na Lyst Index listi najprodavanijih komada za prethodni kvartal, a pojedini statistički podaci govore i da su ove cipele bile najpopularnija obuća za vreme "modnog meseca" te da je najveći broj influensera makar jednom prošetao neki od 3D modela.

Masterpiece komad dostupan je u tri varijante – salonke sa kitten potpeticom, model sa otvorenom petom i baletanke, a dolaze sa nekoliko različitih varijanti 3D cvetova. Takođe, cena im je oko 1.200 evra.

Za sada je najpopularnija bela slingback varijanta, mada se dosta dobro kotiraju i crne cipele sa malom petom.

Ogroman hype koji je stvoren oko ovog modela bio je jasan znak da će se uskoro pojaviti high street verzija Pradinih cipela, a ovog puta najbrža je bila svima omiljena Zara. 

Španski brend nedavno je lansirao dva modela sa geometrijskim detaljem koji su inspirisani cipelama čuvene itaijanske dizajnerske kuće.

Tako ćete u njihovoj aktuelnoj ponudi pronaći salonke sa gotovo identičnim 3D ukrasom, kao i cipele sa otvorenom petom u istom stilu.

Kako se bela boja ispostavila kao najpopularnija kod Pradinih cipela, i Zara je lansirala oba modela u nežnoj prljavobeloj varijanti, a dok su slingback cipele dostupne i u crnoj boji, salonke možete pronaći i u boji zlata, a samo je na vama da odaberete one koje se najbolje uklapaju u vaš stil.

Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 3.990 rsd
ZARA, prada.com Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 3.990 rsd

Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 3.990 rsd
ZARA, prada.com Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 3.990 rsd

Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 4.590 rsd
ZARA, prada.com Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 4.590 rsd

Sa leve strane Prada, sa desne Zara, cena: 4.590 rsd
ZARA, prada.com 

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom