Među trendove 2010-ih koji se ove sezone vraćaju, svakako možemo uvrstiti bajkerske čizme. Kožni, robusni modeli ukrašeni naramenicama poslednjih nedelja preplavili su high street ponudu, a većina njih inspirisana je dizajnerskim "it" čizmama Sijena, koje potpisuje italijanska modna kuća Miu Miu.

O modelu Sienna, prepoznatljivom po kaiševima koji ga krase, pisali smo ranije. Ove čizme su prvi put privukle pažnju u januaru, kada su ih ponele Dua Lipa i Rita Ora, a brojne "it" devojke poput Pernile Teisbek, Kjare Feranji i Elze Hosk koje su ih uvrstile u svoju garderobu.

Zarin „duplikat” ovog modela izazvao je pravu pomamu čim je prošlog meseca stigao u ponudu i rasprodao se brzinom svetlosti. 

Stradivarius, Bershka, PullBear i druge popularne prodavnice su takođe predstavile svoje pristupačne verzije, a one variraju od niskih gležnjača do stilizovanih modela sa visokim potpeticama. Trendi bajkerski modeli savršeno će upotpuniti jesenje i zimske kombinacije i dodati im dašak smelog, hladnog vajba, a ako ste poželeli slične čizme u svojoj garderobi, svakako obratite pažnju na modele koje smo odabrali u nastavku.

PULL&BEAR, BERSHKA Miu Miu čizme dobile su svoje povoljne high-street verzije