Ležerne Birkenstocks, minimalističke kožne sandale ili moderne pumpe sa platformom u stilu 90-ih možda su trenutno svuda, ali dok mi uživamo u opuštenim letnjim trendovima, modne ličnosti već gledaju napred u predstojeću jesenju sezonu.

Iako je njihovoj udobnosti teško odoleti čak i tokom leta, dolazak hladnijeg vremena i zvanično će označiti povratak patika kao jednog od ključnih komada jesenje garderobe.

Ako ste nestrpljivi da saznate koje će patike uživati status najpoželjnijih i ne želite da čekate oktobar da biste otišli ​​u kupovinu, modni stručnjaci izdvojili su tri najvažnija trenda koji će dominirati na jesen 2023. godine.

Srebrna je in

U jesen 2023. nova trendi boja za udobne patike sa debelim đonom biće - srebrna! Metalik ton, naime, nije nov, od proleća ga doživljavamo kao jedan od aktuelnih hitova kada su u pitanju baletanke, sandale i mokasine, a sada će nastaviti da živi u vidu sjajnih đonova koji će dati dašak glamura svakom sportskom stajlingu.

Retrocore

Već sada je sasvim jasno da ćemo u narednoj sezoni imati priliku da uživamo u mnogim oživljenim retro modelima.

Adidasove patike Samba ostaju glavni favorit kao gotovo neizostavan artikal trendseterki i it devojaka, od kojih se ne mogu odvojiti ni u najtoplijim danima.

Ovaj trend karakteriše atraktivna ležernost i nosivost i mogućnost lakog kombinovanja sa raznim komadima, zbog čega je odličan za svakodnevni stajling.

Pored sambica, tu je i Adidasov model Gazelle, a brojne patike New Balance ističu se retro šarmom i nizom efektnih kombinacija boja.

Planinarske cipele

Takozvane planinarske patike uživaće veliku popularnost u narednoj sezoni jer se pojavljuju kao kul opcija za sve one koji vole nešto malo drugačije.

Inspirisane funkcionalnim planinarskim cipelama, odlikuju ih glomazni đonovi za pešačenje i praktične elastične trake. Ali ove trendi sportske cipele nisu namenjene planinarenju u leto i jesen 2023, već za nošenje u svakodnevnom životu - kao kontrast romantičnim haljinama ili u Y2K looku sa kargo pantalonama.