Na talasu sve veće popularnosti retro patika, među kojima se istakao Adidas Samba model lansiran još 1949. godine, bilo je samo pitanje vremena kada će obuća sa početka 2000-ih dobiti svojih pet minuta slave. Y2K trendovi dominiraju modnim kolekcijama već nekoliko uzastopnih sezona, stoga ne iznenađuje što je Adidasov model koji nas podseća na skejterske patike s debelim jezikom koje su mnogi od nas nosili na početku veka zavladao društvenim mrežama.

Reč je o modelu Campus 00s, čija popularnost je očigledna s obzirom na to da hashtag #Campus00s trenutno broji preko 4,5 miliona pregleda na TikToku, dok modeli sa polica prodavnica nestaju munjevitom brzinom.

Ovaj svestrani model može se nositi na bezbroj načina; Bilo da se radi o opuštenom i ležernom izgledu, sportskom outfitu ili nešto elegantnijem outfitu, Adidas Campus 00s patike će odlično izgledati u kombinaciji sa farmerkama, sportskim pantalonama ili trenerkama, košuljama, pa čak i ležernim haljinama.

Među Campus modelima, najpopularnija je tamnozelena varijanta, a patike su trenutno dostupne u desetak različitih boja po ceni od 112 evra.

Bonus video

Kako očistiti bele patike tiktok/carolina.mccaule