Teksas je s razlogom jedan od najpopularnijih tkanina, kako u muškoj tako i u ženskoj garderobi. On ne poznaje sezonske uslove, nosi se u svako doba godine, kombinuje se uz sve i nikada ne izlazi iz mode.

Odevni predmeti od teksasa, poput farmerica ili teksas jakni, neophodni su u svakom ormaru koji se ponosi svojom svestranošću i bezvremenskim karakteristikama. Međutim, u porodici artikala od trapera, obuća, tačnije čizme, nikada nisu bile toliko značajne kao do sada.

čizme od teksasa deo su nove zarine kolekcije
Zara.com 

Jedan od glavnih brendova odgovornih za novo poimanje teksasa (uključujući i obuće) je italijanskibrend Diesel. Pod vođstvom novog dizajnera Glena Martinsa, ovaj poznati brend specijalizovan za teksas u Milanu je predstavio aktualnu kolekciju prepunu topova, pantalona niskog struka, mini haljina, jakni i sićušnih kratkih pantalona izrađenih od teksasa i duhu trendovske Y2K estetike.

Među svim Dieselovim predlozima, visoke čizme od teksasa istakle su se kao protagonisti postavši jedan od najneočekivanijih trendova poslednjih meseci.

zara čizme od teksasa
Zara.com 

Sa značajnim padom temperature čizme oduvek predstavljaju logičan izbor obuće, no brojni drugi brendovi poput Diesela ove sezone podstiču nas da riskiramo s njihovim verzijama od teksasa.

Jedna od poznatih osoba koja ih je već uvrstila u svoju garderobu je Kajli Džener. Najmlađa članica klana Kardašijan-Džener iskombinovala ih je s potpuno belim lookom stavljajući ih u prvi plan.

kajli džener nije odolela denim čizmicama
Instagram 

Njene čizme od diskretnija su opcija od one koju je u aktualnoj kolekciji predložio Diesel, a sasvim očekivano Zarin dizajnerski tim prepoznao je i ovaj trend stvorivši verziju ovih viralnih čizmi po prihvatljivijoj ceni.

Čizme od teksasa za jesen
Zara.com