Već neko vreme se susrećemo s pojmom 'power dressing'. Nije potrebno dubinski istraživati da biste shvatili da je reč o stilu oblačenja koji odiše samopouzdanjem, profesionalizmom i autoritetom.

Ne radi se samo o nošenju luksuznih komada, već o odabiru odeće koja je prikladna za posao, ali i casual trenutke. Nose se blejzeri naglašenih ramena, savršeno krojena odela, bele košulje, svileni topovi, midi suknje, kvalitetne tkanine u paleti crne, bele i sive s neodoljivim motivom tankih pruga...

Reč je o novom pogledu na tipični '9 do 5' dress code koji se udaljava od 'clean girl' i 'quiet luxury' estetike, a podilazi kancelarijskoj odeći 90-ih godina na pomalo grublji način. Savršeno se s ovakvim tipom estetike isprepliće 'Office Siren' trend koji karakteriše poslovnu ženu koja je sofisticirana, sexy i chic.

Najbolji opis zapravo daje manekenka Gisele Bündchen, tačnije lik koji glumi u kultnom filmu 'Đavo nosi Pradu' - 'corporate baddie' izgled. Stil označava povratak vintage i arhivskih komada, neutralnih nijansi, Bayonetta naočara, chunky nakita, ali jednostavnih outfita, a it devojke koje često otelotvoruju upravo takav stil su i Kendall Jenner i Hailey Bieber.

 Bonus video

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

Izvor: storybook.hr