Kombinacije uličnog stila koje preplavljuju ulice Njujorka, Londona ili Kopenhagena tokom nedelja mode izgledaju toliko neodoljivo da žurimo da kupujemo slične komade kako bismo pokušali da ih kopiramo. Međutim, često se dešava da kada ih jednom obučemo – to jednostavno nije to...

Modni stručnjaci tvrde da razlog leži u pogrešnom stajlingu komada, posebno kada su u pitanju cipele koje treba kombinovati sa posebnom pažnjom.

Kada su u pitanju čizme, omiljena jesen-zimska obuća, zadatak postaje još teži! Ali da biste ih nosili kao pravi modni stručnjak, dovoljno je da izbegnete tri najčešće greške u stajlingu.

OUT: ravne čizme ili čizme na pertlanje sa uskim farmerkama

IN: Čizme preko kolena ili štikle sa uskim farmerkama

Da li volite da nosite uske farmerke? Onda se klonite kombinacija sa ravnim čizmama ili čizmama na pertle. Istina je, ovu kombinaciju gledamo mnogo, mnogo godina, ali upravo je to problem - ovaj izgled je potpuno 'out'!

Mnogo bolja kombinacija je nošenje skinny farmerki sa čizmama preko kolena ili modela sa visokom potpeticom, koje će dodatno izdužiti nogu i biti u skladu sa trendovima.

Čizme preko kolena ili štikle sa uskim farmerkama
Instagram 

OUT: Čizme sa zaobljenim vrhom i široke pantalone

IN: Gležnjače na špic i široke pantalone

Koje cipele se ove sezone nose sa širokim pantalonama? Sigurno ne one sa zaobljenim vrhom, ističu stručnjaci.

Široka nogavica ima mekan i upečatljiv pad, zbog čega će gležnjače sa špicastim vrhuom izgledati mnogo bolje! To je pokazala Ines de Ramon, devojka holivudske ikone Breda Pita, koja je vešto kombinovala širok kroj sa gležnjačama na nisku potpeticu.

Ines de Ramon
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

OUT: Čizme preko kolena sa suknjama, haljinama i bermudama

IN: Kaubojske ili jahačke čizme

Iako deluju zavodljivo i jedna od bezvremenskih modnih kombinacija, čizme preko kolena uparene sa mini suknjama i šortsevima sve više deluju zastarelo.

Umesto toga, nosite ih uz jahačke ili kaubojske čizme koje će biti jedan od hit komada jesenje sezone. Njihov glomazan i trendi stil garantovano će stvoriti impresivan kontrast sa ženstvenim kratkim komadima.

Kaubojske ili jahačke čizme
Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bonus video

Moda za jesen 2023. Instagram/pilardearce

Izvor: tportal.hr/ Wanted A.N.