Bilo da se spremate za šetnju gradom ili odlazak u kancelariju na poslao, patike su idealne cipele koje daju stil i udobnost koja nam je neophodna svakodnevno.

Zahvaljujući ljubiteljima sportskih patika, ova udobna obuća je sve više prihvaćena i šire od street style outfita.

S pojavom bezbroj novih stilova, oblika i patika stvorenih kolaboracijom luksuznog i sportskog brenda, pomerila se granica kojom se patike više ne smatraju strogo sportskom obućom, kao što je to ranije bio slučaj.

Iako nisu prvi izbor ukoliko težite sofisticiranom izgledu, evo nekoliko načina da stilizujete svoje patike kako bi izgledale elegantno uz bilo koju odeću.

1. Isprobajte elegantne pantalone za svaki dan

Pantalone na crtu su oličenje sofisticiranosti i stila. Bilo da ih uparite sa vašim omiljenim patikama za odlazak na posao ili za šetnju sa drugaricom, ova kombinacija nesumnjivo daje elegantan izgled. Probajte da stilizujete pantalone slobodnog kroja sa elegantnim patikama za moderan i trendy izgled.

2. Uparite patike sa mini-suknjom

Podignite sportsku obuću na sasvim novi senzualan nivo uz mini detalj. Patike dodaju ležeran i sportski element svakoj mini haljini, suknji ili šortsu. Iako ovi komadi često iziskuju visoke potpetice, predlažemo da pokušate da ih uparite sa patikama koje će vam omogućiti seksi izgled i udobnu cipelu.

3. Dodajte malo sofisticiranosti u vidu kaputa

Iako nam je pre nekoliko dana proleće pokucalo na vrat, zbog još uvek hladnoh vremena, nismo se odvojili od kaputa. Iako nas kaputi greju, ponekad mogu izgledati previše profesionalno, što ne želimo ukoliko težimo street style ouftitu. Za urban i sofisticiran styling preporučujemo da svoj kaput ponesete uz omiljene patike i uživate u kombinaciji sportsko-elegantne odeće koja stvara chic izgled za koji ćete sigurno dobiti komplimente.

4. Uvek savršene u kombinaciji sa farmerkama

Pitate li se nekada "gde bi svet bio bez farmerki"? Kao savršena podloga svakog outfita, farmerke daju prostora i drugim komadima i detaljima da dođu to izražaja. Uparite svoje omiljene farmerke sa bilo kojim patikama za elegantan izgled koji nikada neće izaći iz mode.

5. Isprobajte monohromatski izgled

Patike izgledaju najbolje kada dodaju estetiku odeći sa kojom su uparene. Monohromatski outfit sa odgovarajućim parom patika čini da izgledate kao da ste ispali iz nekog izloga, a iako je ceo izgled u jednoj boji - on ne izgleda jednostavno i neprivlačno. Pokušajte da uparite krem odeću sa belim patikama za moderan i elegantan izgled.