Kako se situacija sa pandemijom polako stišava, vreme je i da se poslovni život vrati u normalu. Većina vas 5 od 7 dana u nedelji provodi na poslu, pa zašto se onda ne biste malo promenili i svoj stil? Na kraju krajeva, dobre odevne kombinacije ne bi trebalo da budu rezervisane samo za subotu i nedelju. U svetu u kojem fraza „super je i za posao“ znači više nego nekada, alarmira da je sada pravo vreme da u svoj “radni garderober” unesete malo života. Od odeće sa printom do šik kombinacija, smart&casual oblačenje nikada nije bilo lakše. Dakle, ako vam treba nova inspiracija za vaš ormar od devet do pet, došli ste na pravo mesto.

Odelo

Iako je crno odelo po meri zasigurno prikladno za kancelariju, ponekad može delovati pomalo neinspirativno. Da biste ovo izbegli, pokušajte umesto toga da odaberete odelo u boji ili sa printom. Iako je ovo možda malo ležerniji izgled za važne sastanke, savršen je izbor za standardne radne dane u kancelariji.


Haljina za ceo dan

Želite autfit koji će vas bez problema odvesti iz kancelarije do pića posle posla? Ništa nije bolje od haljine “za ceo dan“. Dovoljno sofisticirana da se uklapa u radnu atmosferu, ali i elegantna za koktele petkom uveče. Da biste pronašli pravu za sebe, potražite nešto moderno i zabavno sa nekom ozbiljnijom notom. Nećete pogrešiti ukoliko izaberete haljine-košulje, koje imaju poneki moderan detalj, poput asimetričnog ruba ili korseta.

Teksas

Šta reći o klasiku koji govori sam za sebe? Kombinujte teksas sa sofisticiranim komadima, kao što su bela bluza, crni blejzer i crne štikle. Kombinacija će pružiti uglađeni izgled koji je idealan za neformalne izlaske kasnije.

Midi suknje

Oblačenje za kancelariju ne zahteva uvek košulju sa kragnom i krojene pantalone. Postoji mnoštvo drugih komada koji mogu da projektuju istu smart estetiku. A kombinacije sa midi suknjama su jedan takav primer.

Bela košulja i crne pantalone

Bela košulja na kopčanje i crne pantalone klasična su kancelarijska odeća. Izgled je ozbiljan, oštar i lak za oblačenje ujutro, ali je i pomalo dosadan. Srećom, kako se ideje o tome šta odeću čini prikladnom za radno mesto i dalje menjaju, nikad nije bilo bolje vreme za “preradu” ove klasične kombinacije. Da biste osvežili ovo tipično monohromatsko partnerstvo, sve što treba je da prihvatite nove stilove. Evo i nekoliko primera za to.

Sečene zvoncare


Da biste zacementirali svoj savršen ležeran poslovan izgled, uložite u elegantne i udobne komade. Odličan primer takve odeće je par isečenih pantalona. Bilo da su uske ili široke, sečene pantalone od visokokvalitetnog materijala savršene su za postizanje ležerno-elegantnog look-a. Da biste upotpunili ovaj izgled samo iskombinujte svoje isečene pantalone sa dobrim gornjim delom. Bilo šta, od svilene majice do laganog pletenog džempera. Zatim upotpunite izgled stilski jednostavnim cipelama poput sandala sa blok petom.

Prsluk

Ako vam je muka da svakodnevno nosite blejzer na posao, zašto ne biste umesto toga uzeli u obzir prsluk? Savremeni stil je savršena alternativa tradicionalnoj jakni i čini izvrsnu opciju za prolećne i jesenje mesece. Kada na posao nosite prsluk ne zaboravite da odaberete majicu ili košulju sa dugim rukavima koji ćete nositi ispod. Gornji deo sa dugim rukavima ne samo da će pomoći da se uravnoteži izgled prsluka, već će i osigurati da vaša odeća odgovara vašem poslovnom ambijentu.