Kakav nakit nosimo do kraja godine? Veličina i dizajn s prizvukom vintage stila su vodeći trend

Ako se pitate kako nositi trendi nakit ove sezone, nastavite da čitate

Instagram

Nakit je posebno omiljena kategorija modnih aksesoara mnogima od nas. Dobro odabrani komadi mogu u ogromnoj meri osvežiti i podići i najklasičniji modni odabir. I dok smo za letnje outfite birali nakit u kojem su dominirale školjkice, kristali i motivi cveća, modni trendovi za jesen 2024. definitivno su se vratili na krupne komade nakita - široke metalne narukvice, impresivno prstenje ukrašeno kamenčićima u boji, upečatljive minđuše – jer veličina i dizajn su vodeći trend u nakitu u novoj sezoni.

Krupni vintage komadi

Ovaj trend je prisutan duže vreme, a jesen je savršeno doba da ga i implementiramo. Birajte krupne minđuše u zlatnoj boji, one s prizvukom vintage stila iz devedesetih baš kao i upečatljivo prstenje.

Recite da narukvicama

Podsećamo na predivnu kolekciju nakita brenda Saint Laurent, jer upravo ovaj stil narukvica ima važno mesto u jesenjim kolekcijima. Dizajner Anthony Vaccarello predlaže da ih nosite u paru, čak i preko dugih rukava.

Nakit kao modna slagalica

Ove sezone posebno dobrodošao je modni trend kombininovanja različitog nakita – slobodno spajajte krupne minđuše i tanje ogrlice, široke narukvice i upadljivo prstenje. Ali, držite se starinskog pravila, nosite nakit u jednoj boji, bez obzira na to koliko ste se usavršili u kombinovanju materijala, tekstura, motiva i boja.