Prošlog leta kao glavni dodak sezone nametnule su se torbe u boemskom stilu sa prirodnim detaljima. Bili su to modeli od rafije, heklanih tkanina i sa zlatnom završnom obradom, a ove godine pridružuju im se i modeli sa detaljem bambusove drške.

Davne 1947. godine, italijanska modna kuća Gucci predstavila je prvu kolekciju dodataka s bambusom kako bi nadoknadila nedostatak kože koji je pogodio modnu industriju u godinama neposredno nakon završetka Drugog svetskog rata. Gucci je uživao u kreativnom izmišljanju ovog materijala uvezenog iz Japana i pretvaranju u ručku za torbu, obogaćujući tako svoje modele neočekivanim detaljem koji je podigao njihov izgled.

Jedan od omiljenih modela 'it' devojaka

Tokom godina, Guccijeve torbe sa ručkama od bambusa osvojile su nebrojene zvezde i ikone stila, uključujući britansku princezu Dajanu, koja ih je učinila svojim omiljenim modelom 90-ih (nije slučajno što je italijanska kuća posvetila čitavu liniju Lejdi Di torbama sa ručkama od bambusa, pod nazivom „Gucci Diana“).

Danas je ova torba dostupna u velikom broju varijanti, a detalje drške od bambusa vidimo na torbama mnogih drugih brendova, poput španskog Loewe-a i nemačkog Jila Sandera.

Ipak, takozvani model Bamboo 1947. koji potpisuje Gucci u modnom svetu ostaje bezvremenski dodatak koji 'it' devojke vole da nose, kako u stvarnom životu tako i na ekranu.

Aleksa Čang nosi torbu drvene drške
NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U hit Netfliks seriji 'Emili u Parizu', vidimo da glavna junakinja nosi mini verziju Gučijeve Bamboo torbe iz 1947. godine.

Ikona britanskog stila Aleksa Čang nedavno je prošetala ulicama Noting Hila u Londonu sa crnom verzijom ove bezvremenske torbe, upotpunjujući predjesenji izgled sastavljen od mornarskog džempera sa okruglim izrezom, crvenih farmerki i crnih mokasina.

Bonus video

Torba Longchamp Tiktok/jungledamata