Da se polako ogromne, prostrane torbe vraćaju u modu sigurno ste i sami primetili ako ste barem malo zavirili u ponudu omiljenih high street radnji. Također, ovaj trend je podstakao da se prisetimo jednog kultnog modela koji je zapravo sjajna investicija kada su kvalitetne i izrazito praktične torbe u pitanju, a reč je o brendu Longchamp čije torbe su ovih dana apsolutni hit na TikToku!

Torba Longchamp Tiktok/jungledamata

Ako ste ovih dana barem jednom ušli na popularnu društvenu mrežu TikTok sigurno ste primetili da svi pričaju o jednom modelu torbi. Reč je o prostranim torbama Longchamp, pariskom brendu osnovanom 1948. godine, a iza kojeg stoji Jean Cassegrain.

Prvi butik ovih torbi otvoren je 1955. godine u pariskoj ulici rue Saint-Honoré, a s više od 60 godina iskustva ovaj brend lansirao se na vrh modne industrije zahvaljujući modelu torbe Le Pliage.

Osim po impresivnoj istoriji, ovaj brend poznat je i po svom kvalitetu, kao i nosivosti samih modela. Ako ste deo onih koji ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu bez svih sitnica koje su nam tokom dana potrebne ili ste pak strastveni zaljubljenik u putovanja, onda se barem jedan model ove torbe mora pronaći i u vašoj kolekciji.

Lagana, preklopiva torba izrađena od najlona te upotpunjena kožnim ručkama klasik je kojem zaista retko ko može odoleti, a ovom torbom impresionirane su i neke nove generacije koje svoje oduševljenje redovno dele na društvenim mrežama! Kako nositi ovu popularnu torbu te koje modele se, prema TikToku, isplati uvrstiti u svoju kolekciju otkrijte u nastavku!