Otkako je preuzeo poziciju kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, Gruzijancu Demni Gvasaliji iz sezone u sezonu polazi za rukom da kreira komade koji odmah nakon lansiranja postaju veoma poželjni u modnim krugovima.

Sudeći po izdanjima poznatih dama, modna kuća Balenciaga ima novi adut, a reč je o torbici imena La Cagole.

Jedna od najvećih pop zvezdi današnjice, Dua Lipa, na ulicama Njujorka pohvalila se crnom verzijom Balenciagine torbe, vešto je uklopivši u stajling čija je naglasak na jakni narandžaste boje.

Proteklog meseca u Parizu je američka glumica Džulija Foks, inače nova devojka Kanje Vesta, prisustvovala modnoj reviji brenda Kenzo u all denim outfitu, dok je u rukama nosila minijaturnu verziju Balenciagine torbe Le Cagole.

Džulija Foks nosi minijaturnu verziju Balenciagine torbe Le Cagole
Veeren -Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia 

Među ostalim poznatim ljubiteljkama ove torbe nalazi se it djevojka Bela Hadid i zvezda serije "Euforija" Aleksa Demi, koja u svom ormanu poseduje srebrnu verziju ovog vrućeg dodatka.

Kako napominje modna biblija Voguea, popularnost ovog modela torbe nije iznenađujuća. Prošle godine, Balenciagina torba Motorcycle, poznata i kao City, doživela je veliki povratak na modnu scenu.

Originalna verzija s početka veka uočena je na rukama brojnih posetiteljki Nedelja mode dok je novija verzija s Demninim potpisom postala favoritom slavnih trendseterki.

S druge strane Le Cagole, torba koja je imala premijeru u pre-fall kolekciji brenda je nedugo nakon lansiranja postala hit.

Iako se čini da je crna glavna boja, ova torba s potpisom Balenciage dolazi u duginim, pastelnim i metalik nijansama, kao i u tri veličine.