Monoi nakit je nastao krajem 2018. godine kao mali projekt, iz potrebe za nakitom koji bi bio kvalitetan i beyvremenski po dizajnu. Marko i Maja Bačanin su kroz obrazovanje i iskustvo iz arhitekture i dizajna, spontano razvijali ljubavi prema jednostavnim, čistim formama što karakterizuje Monoi nakit. S druge strane, dugogodišnje iskustvo kroz porodičnu manufakturu proizvoda od plemenitih metala koja postoji više od 25 godina, takođe je bio značajan preduslov za nastajanje brenda.

Imajući u vidu da dizajnerski tim ima pozadinu u kreativnim disciplinama uključujući arhitekturu, dizajn i umetnost, estetika koja je provladala nije iznenađujuća. Minimalizam, geometrija i arhitektonski elementi su neiscrpna inspiracija za njih, a fokusom na pojednostavljenu formu bez žrtvovanja udobnosti, postiže se lako integrisanje nakita u bilo koji način odevanja ili priliku.

Sav nakit se proizvodi u porodičnoj radionici, koristeći tradicionalne, održive metode za postizanje savremenog dizajna.

Proizvodni proces započinje preradom i rafiniranjem srebra. Pomno praćenje materijala iz ove početne faze doprinosi kvalitetu finalnog komada nakita. Nekonvencionalni postupak izrade srebrnih limova još je jedan od ključnih atributa Monoi nakita. Razvijen in-house od strane tima inženjera, on posebno odgovara specifičnoj strukturi materijala potrebnoj za Monoi nakit.

U sklopu postojeće kolekcije, odnedavno se nalazi i kolekcija minđuša.

Koliko im znači to što oni stvaraju, svaki prsten ima svoje ime - Aurum, Linea, Orbis, Novus, Omnis… Čini se da svaki od tih komada ima i svoj karakter.