Pojava novih lejblova, artista i događaja, uvek je bitna za razvoj srpske elektronske scene. Ova etiketa planira da omogući veću vidljivost lokalnih producenata, njihovo umrežavanje i stvori pozitivnu lančanu reakciju - podstrekne i one producente koji su na početku svojih karijera da je uspeh moguć.

Žanrovi koje će headroom obuhvatati se kreću od jazzy house-a, dub techno-a, electro-a do house-a, minimal house-a, itd.

Izdanje koje "otvara" lejbl je traka sada već etabliranog mladog DJ-a i producenta Lutona. Pored njega, ova izdavačka kuća će izbaciti izdanja, između ostalih, i Neutrona, Luke Vukovića, Layzie-ja…

Lutonova traka oličenje je laganog, ambijentalnog vajba - u pitanju je jedno ne samo planetarno, već intergalaktičko muzičko putovanje. Jak bubanj i bas linija trake nas voze i otvaraju novu muzičku dimenziju.

headroom rec.
Promo 

Ovo je njegovo drugo izdanje, a prvo ‘’I don’t know, sweetheart’’ potpisao je za ‘’Glitch records’’.

Headroom rec. je prethodovao headroom selected podkast koji možete slušati na SoundCloud kanalu, a svi selektori muzike imaju apsolutnu stilsku slobodu.
Prisetimo se i headroom lockdown selected sessions video setova koji su nam ulepšavali dane koje smo provodili u karantinu pre tačno dve godine. Svi video setovi nalaze se na Headroom Facebook stranici.

Ovim putem, pozivaju se svi zainteresovani producenti da dostave svoj materijal na mejl: label@headroom.rs.

Izdanje možete kupiti na Bandcamp-u, slušati na SoundCloud-u a uskoro i na svim ostalim streaming platfomama.

Launch party lejbla održan je u utorak, 05. aprila u April baru, a za DJ pultom se našao Knower.

“Knower znači znalac, a šta znalac znači? I šta znalac zna? Ovaj Knower ima ultimativnu viziju – da konstantno zna.

To je nemoguće i Knower to zna, međutim - izbacio je 2 albuma za holandski Shimmering Moods label, kreator je emisije EKSPEDICIJA na radiju Aparat, ima EP kod Dejana Milićevića u kuću, zna (ccc…) dosta o ISKLJUČI SE svetu, i nezavisno izdanje na Bandcamp stranici – Planetarium Exp 001 – između preostalog.“