Kod Starog Merkatora na Novom Beogradu kod prodavca Bojana moći ćete da kupite izdanja uličnog magazina Lice ulice u iznosu od 200 dinara (polovina ide direktno prodavcima). Ovim simboličnim iznosom doprinosite podršci ugroženoj zajednici starih lica, osoba sa poteškoćama u razvoju, beskućnicima koji su prodajom ovog magazina uposleni. Pored zaposlenja, njima se pružaju različitivi vidovi pomoći - psihološka, itd.

Takođe, ovaj magazin koji se bavi tematikom društva, književnosti i umetnosti i drugim temama, raspisao je i konkurs za mlade novinare i neafirmisane autore za praksu u oblasti angažovanog novinarstva.

Praksa će uključivati upoznavanje sa radom redakcije Liceulice, i pojedinačni mentorski rad sa članovima uredničkog tima. 

Tema kojom će se polaznici baviti je „Kako korona virus utiče na marginalizovane grupe“, što znači da će ispitivati specifične probleme koje je pandemija korona virusa izazvala kod pojedinih marginalizovanih grupa koje su i pre krize živele u veoma teškim uslovima (beskućnici, Romi, osobe sa smetnjama u razvoju, osobe sa psihijatrijskim poremećajima, žene žrtve nasilja, osobe koje žive u ekstremnom siromaštvu, itd).

Konkurs za praktikante traje od 21. do 31. avgusta, a potrebno je poslati kratku biografiju i motivaciono pismo na adresu redakcija@liceulice.org.

Magazin je dobio i donaciju od domaćeg prirodnog kozmetičkog brenda Koozmetik u vidu 70 balzama za usne i 70 dezodoransa, a sve naravno ide prodavcima koji u većini slučajeva ne mogu sebi da priušte kvalitetne proizvode za higijenu.