Yugochic

Jednostavne bele, crne i sive majice i dukserice sa ispisom Yugochic, Ćirilica i latinica proizvodi su beogradskog brenda Yugochic koji je sinonim za bratstvo i jedinstvo. Nije sve tako crno-crveno bilo u Jugi. Eh, ko nas rastavi...

 *

 *

Yugo linija

Mlad brend inspirisan jugoslovenskim dizajnom vodi Marko Zajić. Printovi poznatih Ex-Yu robnih marki poput Gorenja, Borosana i drugih naći ćete na belim majicama, često uvezane sa duhovitom porukom.

 *

 *

Yugo dream

Još jedan brend majica iz domaće modne kuhinje jeste Yugo dream. Motivi partizana, prirode od Varda pa do Triglava, neki su koji se nalaze na ovim majicama.

 *

 *

Made in Yugoslavia

Ne, nisu u pitanju majice, veeeć delikatno birani komadi enterijera iz perioda SFRJ. Mislim da svi želimo Iskrin ljubičasti fiksni telefon.

 *

 *

 *

Yugoteka

Majice, printovi, cegeri, rokovnici - svi sa motivima guess what. Da parafraziramo Moskrija, "kad sam bio mali gledao sam Yugoteku..."

 *

 *

Yugoverse

Ovaj mini Ex-Yu univerzum smešten je u Beogradu. Baziran je na konceptu istorijskih tura prestonicom u automobilima iz tog perioda.

 *

 *

Yugo.logo

Yugo.logo nije brend, već digitalna arhiva logotipa iz bivše Jugoslavije koju vodi grafički dizajner Ognjen Ranković. Na ovoj instagram stranici, pronaći ćete omiljene logoe robnih marki, ime i prezime dizajnera koji ih je kreirao, godinu kada su nastali, kategoriju proizvoda i republiku.

 *

 *