"Projekat “Body postcards” Katarine Marković, snažan je pokušaj da se ljudima vrati ponovna želja i osećaj zadovoljstva kada se pogledamo u ogledalo. Razotkrivanjem sopstvenog tela, bez ikakvog filtera, njeno ogledalo na nežan i diskretan način, raspiruje pregršt intimnih misli koje nam se svima vrzmaju po glavi, a nemamo dovoljno hrabrosti da ih priznamo bilo kome.Zagledani u mozaik ljudskog tela, spajamo delove slike, evocirajući lične uspomene, koje svačije telo pamti. Bez obzira koliko želimo da ga promenimo, u nama će zauvek biti pohranjeni svi dodiri i udarci, koje smo nenadano primili, misleći da se oni ne vidi. Ovaj projekat je upravo zato i stvoren, da napokon shvatimo da od sebe niko nikad nije uspeo da pobegne", rekao je Jordan Cvetanović.

Rad Katarine Marković
Wanted Rad Katarine Marković

 *

Katarina Marković, rođena 1993. godine, diplomirana je vizuelna umetnica na odseku za Digitalnu umetnost. Do sada je izlagala na mnogim grupnim izložbama u Srbiji i regionu (PDP Konferencija, Kulturforum, Artget galerija, Rovinj Photodays, Photon Ljubljana, itd). Ovo je njena prva samostalna izložba.

Pavane su mesta za promociju umetnosti i tu su da podstaknu kreativnost. Pavane su predsoblja umetnika koja se nalaze na jednoj adresi. Koncept je nastao iz želje da se prikaže lepeza izabranih umetnika i njihovo stvaralaštvo.