TRAJU DUŽE OD KLASIČNIH PARFEMA: Otkrijte personalizovane mirise koji se prilagođavaju vašoj koži

Molekularni parfemi se prilagođavaju mirisu vaše kože i dugotrajniji su od klasičnih parfema.

Freepik

Moramo priznati da parfemska industrija nikada ne miruje i redovno nas iznenađuje novitetima koje jedva čekamo da stavimo na našu kozmetičku policu. U poslednje vreme se sve glasnije priča o molekularnim parfemima, a zašto su upravo ovi mirisi apsolutni hit u svetu lepote i koje mirise vredi isprobati, saznajte u nastavku teksta!

Naziv molekularni parfemi odnosi se na Molecule 01 brenda Escentric Molecules, koji je zapravo svojevrsni pionir u svetu molekularnih parfema, dok su svoj everzije izbacili i brojni niche, ali i dizajnerski brendovi. O čemu se tačno radi?

Shutterstock 

Molekularni parfemi su oni mirisi čija se formula sastoji od jedne sintetičke molekularne strukture ili kombinacije sintetičkih i prirodnih nota. Ono što ih čini posebnim je to što ovi parfemi nemaju miris u bočici i osećate ih jedino kada dođu u dodir sa kožom, a ono što je zapravo najzanimljivije je da na svakoj koži mirišu drugačije!

S obzirom na to da svaka koža ima drugačiji pH, svaki parfem se na njoj ponaša drugačije, tako da možete imati skoro personalizovani miris koji traje duže od klasičnih parfema.

Freepik 

Takođe, za razliku od klasičnih parfema, u molekularnim parfemima nema gornjih, srednjih i donjih nota, ali istovremeno osećate ceo miris kao jedinstvenu celinu. Najpoznatiji molekularni parfemi na svetu su oni niche brenda Escentric Molecules, a u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koje vredi uvrstiti u svoju kolekciju parfema jer zaista pružaju zanimljivo i neobično mirisno iskustvo!

Juliette Has A Gun Not A Perfume

 Aether Xtraem

Prada Paradoxe Eau de Parfum

Escentric Molecules Molecule 01

Le Labo Another 13