Ovaj "tretman" je praktično tetoviranje obrva, ali na moderan način. Mikroblejding tehnikom se samo dopunjavaju vaše prirodne obrve i naglašava ili dodaje bujnost i lepo izražen luk.

Ovo vam može skratiti vreme sređivanja, ali i ulepšati izgled čak i kada nemate šminku. Ipak obrve čine veliki deo našeg izgleda. Takođe, obrve se ne iscrtavaju klasičnim pištoljem za tetoviranje već sitni skalpelom koji seče kožu i popunjava je mastilom. 

Microblading (japansko iscrtavanje) obrva

Trenutno najpopularniji metod trajne šminke obrva. Pripada tatto porodici, što znači da se pigment ubacuje pod kožu, a za razliku od tetoviranja obrva, koristi precizni ručni alat sa sečivima umesto mašinice. Lepota japanske metode iscrtavanja obrva je u potezima koji imitiraju dlaku, tako da možete postići izgled prirodnih obrva.

oči
Freepik 

Rezultat tehnike

Kod japanskog iscrtavanja, tehničar precizno crta svaku pojedinačnu dlačicu utiskujući je sečivom u kožu, u smeru u kome vaše dlačice inače rastu. Ova metoda je odlična čak i ako nemate svoje dlačice, jer veoma dobro imitira prirodnost. Kanalići koji se stvaraju sečivom u ovoj tehnici su bliži koži, a sečiva su preciznija u odnosu na tattoo tehniku. Ako želite prirodan izgled obrva koje ne izgledaju veštački preporučujemo vam da probate sa ovom tehnikom.

obrve
Shutterstock 

Koliko traje?

Microblading tehnika daje potpuno prirodan izgled iscrtavanjem svake dlake pojedinačno, u boji koja najviše odgovara Vašoj. Efekat je polutrajan što znači da će nakon određenog perioda, boja početi da bledi, što zahteva osveženje, obično nakon 2-3 godine, u zavisnosti od Vašeg načina života i održavanja. Imajte na umu da masna koža i pojačano lučenje sebuma u T zoni utiču na brže nestajanje boje što zavisi od zaista mnogo faktora (održavanja, sunca, vode, tipa kože...)

Pored microbladinga, sve prisutnija je i metoda puder obrva u koju se žene širom sveta zaljubljene. 

U videu ispod pogledajte kako izgleda ovaj tretman detaljno objašnjen korak po korak.