Kozmetičari su odlučili da efekat začešljanih obrva dovedu na novi nivo i to tehnikom koja je u kratkom vremenu u potpunosti zaludela žene širom sveta. Zove se "browup" tehnika, radi se i u Srbiji, a dobra vest je da isti efekat možete postići uz malo glicerinskog sapuna.

Šta je browup?

Ovaj tretman podizanja obrva garantuje postojanost od šest do osam nedelja, a dlake obrva začešljane su prema gore.

Podizanje obrva počeli su da rade i saloni lepote po Srbiji, a reč je o tehnici koja se radi i kako bi se što lakše stilizovale, a nakon nje se nanosi neutralizator koji pojačava volumen i fiksira obrve. Ovaj tretman može u potpunosti da promeni izgled vaših obrva, a osim volumena može čak i da ih produži. Mnoge žene su bez razmišljanja odlučile da ga isprobaju jer nije trajan.

Ako volite trikove svih vrsta, a pogotovo one šminkerske, onda je ovo trend za vas: em je “uradi sam” filozofija dovedena do perfekcije, em vam praktično ne treba ništa više osim običnog glicerinskog sapuna i četkice za obrve.

lice
printscreen/ youtube 

Šta je sve potrebno?

Dakle, uzmete providan glicerinski sapun koji košta oko 100 dinara, pokvasite čistu četkicu za maskaru ili češljić za obrve, nanesete sapun i zagladite obrve u smeru ka gore.

Nakon toga ih po želji doterate bojom i spremne ste, i to bez ikakvih gelova, maskara i fiksatora, a obrve će stajati na mestu! Najbolje je da idete polako i ne preterujete s količinom sapuna, jer lako ćete dodati još ako zatreba. Koliko će rezultati trajati zavisi koliko od tipa obrva toliko i od toga šta ste im do sada sve radili.

Da li može bilo koji sapun?

Što se samog sapuna tiče, ne možete baš uzeti svaki komad koji vam padne pod ruku. Kao prvo, iz estetskih razloga, on mora biti providan glicerinski (zeleni glicerinski ne dolazi u obzir, složićete se). Glicerinski sapun u principu ima i nisku pH vrednost pa je zato mogućnost iritacije mala. Nakon što je trend eksplodirao na Instagramu, neke kozmetičke kuće, pogotovo one koje imaju linije specijalizovane za obrve, počele su da proizvode posebne sapune baš u ovu svrhu (Anastasia Beverly Hills je jedna od njih).

Iako šminkeri tvrde da gelovi i pomade za obrve jednostavno nemaju tu jačinu i efekat kao sapun koji je gušći, ova tehnika ima i svojih mana. Najveća od njih je što su sapuni često nekompatibilni sa proizvodima za teniranje, kao i to što znaju da izgledaju neprirodno kada se pretera. Isto tako, sapun ne reaguje dobro kada se znojimo ili ako obrve dođu u kontakt sa vodom. U takvim slučajevima, svi znamo koliko boli ako uđe u oko. Dakle, ovo je tehnika koju možda treba ipak čuvati za posebne prilike.

U videu pogledajte detaljno upustvo za ovaj neverovatan trik začešljanih obrva!