Poslednjih nekoliko godina niche parfemi postaju sve popularniji, kako među ženama, tako i među muškarcima. Davno u istoriji proizvodili su se za kraljevske porodice, a danas su namenjeni svima. Uglavnom se prave u manjim količinama i od pažljivo biranih sastojaka koji ih čine autentičnim. Ako tražite nešto posebno, nećete pogrešiti sa kupovinom ovakvih parfema.

U nastavku vam donosimo predloge takvih mirisa kojima mnoge poznate ličnosti nisu odolele.

Jo Malone Grapefruit

Jo Malone je jedan od najpoznatijih niche brendova na svetu, a njihov Jo Malone grejp je popularan miris u koji su se zaljubile mnoge poznate ličnosti. Poznavaoci će reći da Grapefruit podseća na topli miris sunca s neodoljivim sočnim i začinskim aromama ruzmarina, nane i grejpfruta sa španske obale.

Ex Nihilo Fleur Narcotique

EX NIHILO mirisna kuća osnovana je 2013. godine u Parizu. Inspirisani francuskim duhom i prefinjenošću, oni izražavaju sopstveni koncept personalizovanog luksuza gde se znanje i najkvalitetnije sirovine stavljaju u prvi plan. Fleur Narcotique je cvetni unisex miris koji je predstavljen 2022. godine i od tada je stekao veliku popularnost u svetu niche parfema. Gornje note su liči, bergamot i osmantus, dok su srednje note božur, cvet narandže, bela frezija i jasmin. Osnovu ovog parfema čine mahovina i sandalovina.

Tom Ford Tobacco Vanilla

Tobacco Vanille je poznati parfem koji je na tržištu dostupan od 2007. godine. Miris je kreiran od začinjenog duvana, a namenjen je ženama i muškarcima. Tom Ford u ovom parfemu kombinuje zrna vanile, kakao, suvo voće i slatki sok od drveta za moderan i bogat utisak. Gornje note su list duvana i začini, srednje note su vanila, kakao i cvet duvana, a donje note zaokružuju suvo voće i drvene note.

Jovoy Paris Incident Diplomatique

Parfemska kuća Jovoy osnovana je daleke 1923. godine i bila je zatvorena više od 80 godina dok nije ponovo otvorila svoja vrata 2010. godine. Svaki parfem je kombinacija retkih mirisa iz raznih delova sveta. Incident Diplomatique je takođe unisex miris.

Le Labo Santal 33

Parfem Santal 33 je kombinacija puderastih i drvenih nota. U početku je ovaj miris stavljen na tržište samo u obliku sveće, a zbog brojnih pozitivnih reakcija nastao je i parfem. Podjednako ga vole žene i muškarci.

Izvor: Ženski Recenziraj.hr