Jelena Đoković jedna je od najlepših žena sportista, a poznato je da svoju lepotu neguje gotovo isključivo prirodnim preparatima zbog čega joj je koža prozračna i bez bora.

Jelena Đoković nema bore zahvaljujući prirodnim metodama.
Adam Stoltman / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ona je svojevremeno otkrila da nije pobornik botoksa i filera, što nije iznenađenje, no, svoju mladolikost duguje jednom "triku" koji ne košta ništa, a i te kako deluje. 

Jelena Đoković praktikuje jogu za lice.
Instagram 

Naime, Jelena ima predlog kako da izbegnete estetske intervencije, uštedite novac i sačuvate mladolik izgled.

U pitanju je joga lica, vežbe koje se mogu raditi kako bi se tonus kože poboljšao.

ŠTA JE JOGA LICA?

Joga lica sastoji se od serije vežbi za toniranje i jačanje mišića lica. Vežbe uključuju uvijanje jezika kako bi vibrirajući zvuci i pojačano zevanje uposlili mišiće vilice. Ove vežbe uključuju i mnogo glasnog smejanja i slanje poljubaca. Opuštanje lica je važan deo joge, jer je ono indikator napetosti u ostatku tela.

Jogom za lice se uklanjaju bore.
Shutterstock 

Pogledajte u nastavku zbog čega je joga za lice dobra...

Bore na čelu

U ovoj vežbi potrebno je podignuti obrve u položaj kao da se čudite, ali pritom nemojte previše naborati čelo. Zatim, iznad svake obrve stavite kažiprst i nastojte sprečiti dalje podizanje vašeg čela. Ovu vežbu ponovite četiri puta.

Bore ispod očiju

Otvorite oči, a kažiprstom i srednjim prstom pritisnite kapak i pritom pokušajte zatvoriti oči, a u isto vreme nežno rastežite kožu podočnjaka. U tom položaju ostanite pet sekundi, a sve morate ponoviti barem četiri puta.

Bore oko usana

Za početak, maksimalno opustite sve mišiće na licu. Zatim duboko udahnite i naduvajte svoje obraze, koliko god možete. Vazduh zadržite oko pet sekundi, a zatim ga lagano ispustite. I ovde su vam takođe potrebna četiri ponavljanja.

Slab tonus mišića lica i vrata

U ovoj zadnjoj vežbi istegnite vrat i otvorite usta, kao da ćete zagristi neko voće. Pritom, lagano skupite vratne mišiće i brojite do petnaest, a zatim ih opustite, a nakon toga napraviti još barem tri ponavljanja.

Kim Kardašijan stalno koristi Face Yogu

Inače, zanimljivo je da Face Yogu praktikuje i Kim Kardašijan koja često ponavlja pokrete u svojoj bjuti rutini, što se može primetiti i na njenim Instagram objavama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!